Μουσείο Τυπογραφείας

Η “Αντιγόνη” στο στούντιο Οξω Νου

Το Theatre 73100 παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, βασισμένη στο κείμενο τού B.Brecht . Θα γίνουν τεσσερις παραστάσεις στο στούντιο Οξω Νου (Πέμπτη 23, Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014), στις 21.30.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου: “Η Αντιγόνη- ειδομένη μέσα από την αποστασιοποίηση του B.Brecht. Ως πολιτικός -κατά βάση, θεατρικός συγγραφέας, ο Brecht εισάγει την έννοια τής «αποστασιοποίησης». Δεν καλεί το κοινό να πέσει μέσα στο μύθο της Αντιγόνης, όπως μέσα σε ένα ποτάμι, για να παρασυρθεί- άσκοπα, πότε δω και πότε κει και να εμπλακεί συναισθηματικά- ταυτιζόμενος με τη σκηνική δράση. Αντίθετα, με τους ηθοποιούς σε ρόλο έντονα αφηγηματικό, με ηθελημένη προφορικότητα, μακριά από στείρους φορμαλισμούς, επιδιώκει την παράθεση των γεγονότων, μέσα στα οποία θα παρεμβάλλεται ο θεατής, με την κρίση του”.

Σκηνοθεσία – Ιώ Ασηθιανάκη

Παίζουν – Ιώ Ασηθιανάκη
Κωνσταντίνος Ηλιάκης
Άκης Κασιωτάκης
Βένια Κωστοπούλου
Μαριάννα Λεδάκη
Σκηνικά / κοστούμια – Mικέλα Παπαδουλάκη
photo by: www.amarkakis.com”

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.