Μουσείο Τυπογραφείας

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Την έντονη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας και στα Χανιά προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι τόσο της ΕΛΜΕ όσο και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απηύθυναν κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγοράς. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί απεργία των εκπαιδευτικών.
Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Λιόντος υπογράμμισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό, τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου για το οποίο υποστήριξε ότι το υπουργείο Παιδείας θέλει να προσαρμόσει τους όρους της εργασίας στον 21ο αιώνα. Για τα πειραματικά σχολεία σχολίασε ότι το υπουργείο θέλει να διαμορφώσει μια ελίτ. Αναφερόμενος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση έκανε λόγο στην ουσία για κατάργηση της εκπαίδευσης.
Η εκλεγμένη στην ΕΛΜΕ με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, Μαρία Γαυδιωτάκη, εξέφρασε την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο το οποίο, όπως είπε, χειροτερεύει την εκπαίδευση και κάλεσε σε κοινό αγώνα μαθητές και γονείς.
Ο πρόεδρος του Συλλόγος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ), Αντώνης Τσαλαπάκης σημείωσε ότι η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα φέρνει υποβάθμιση του σχολείου και έκανε λόγο για συντηρητικό και αναχρονιστικό νομοσχέδιο.
Το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ, Κωνσταντίνα Κληρονόμου, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο κάνει βίαιες αλλαγές και ότι αν εφαρμοστεί η ρύθμιση για 25 μαθητές ανά τμήμα, στα Χανιά θα έχουμε 49 λιγότερους εκπαιδευτικούς και 24 τμήματα λιγότερα στα δημοτικά σχολεία και 16 στα νηπιαγωγεία με βάση τις περυσινές εγγραφές.
Το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Σεραφείμ Ρίζος τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί υπερασπίζονται την δημόσια εκπαίδευση και εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο. Αναφερόμενος στην αξιολόγηση είπε πως έχει στόχο να κλείσει σχολεία.
Το μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Γιώργος Παύλου τόνισε οτι το νομοσχέδιο υποβαθμίζει το εκπαιδευτικό έργο και έκανε λόγο για επικοινωνιακό παιγνίδι της κυβέρνησης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.