Μουσείο Τυπογραφείας

Ανοιχτή επιστολή στον κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη – δήμαρχο Χανίων

Πριν προχωρήσω, θέλω να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σου. Λόγω της ηλικίας μου, μου επιτρέπεις να σε αποκαλέσω «γιο μου». Θα είναι το ωραιότερο δώρο που θα δεχθεί μια ηλικιωμένη γερόντισσα 84 ετών, που γεννήθηκε στη Ρόκκα και βαπτίσθηκε από τον ιερέα παππού σου. Δεν βρίσκω λόγια να σου εκφράσω τη χαρά μου και την αγάπη μου. Η επιτυχία σου ήταν καθαρά δικό σου έργο. Εσύ αγωνίστηκες, εσύ έδωσες έναν τίμιο αγώνα και ένα κομμάτι της ψυχής σου και το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο. Συνέχισε έτσι και μην επιτρέψεις ούτε σε ένα μικρό σκνιπάκι να εισχωρήσει στη σκέψη σου. Να είσαι ακέραιος, καθαρός, έντιμος και διάφανος, γιατί έτσι σε θέλουν οι άνθρωποι που σε τίμησαν με την ψήφο τους. Μου έρχονται δάκρυα ευγνωμοσύνης γι’ αυτό που είσαι και γι’ αυτό σε αγαπώ. Μείνε με το κεφάλι ψηλά και να θυμάσαι πάντοτε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου που είπε για τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο: «τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι…». Ενάγομαι ό,τι καλύτερο σ’ εσένα προσωπικά, στην οικογένειά σου και στο έργο που ανέλαβες. Θυμήσου «ότι της δάφνης τα κλωνάρια ξανανθίσαν…» και έκανες τα Χανιά να μοσχοβολήσουν με άρωμα και δόξα. Ως δήμαρχος αρχίζεις με το μεγαλύτερο και ωραιότερο παραμύθι… ΖΗΣΕ ΤΟ.

Με εκτίμηση

Κατερίνα Βασιλάκη

Κορακιές Ακρωτηρίου

1 σχολιο

  • [Πρωτ. Δρ. Σημανδηρακης Εμμανουήλ] ~ ~ ~ Απάντηση

    Είμαι ευτυχής που τα Χανιά έχουν ένα νέο δήμαρχο, νέο όχι μόνο στην ηλικία αλλά και στις σκέψεις.
    Ο νέος δήμαρχος μεγάλωσε σε ένα χριστιανικό και ηθικό περιβάλλον. Ο αείμνηστος παππούς του μακαριστός παπα-Παναγιώτης ήταν το καύχημα των ιερέων της Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου. ΄Σαν κληρικός ανεψιός του με διάφορες περγαμινές ντρεπόμουνα να καθίσω δίπλα του γιατί από τον Παπα-Παναγιώτη ανάβλυζε μιά πνευματική δύναμη μία λάμψη την οποία εγώ δεν μπορούσα να φθάσω.Πολλά μπορούσα να αναφέρω για την μεγάλη αυτή προσωπικότητα της Εκκλησίας, αρκούμαι να αναφέρω και την αγία πρεσβυτέρα του την Χρυσάνθη που πάντα στεκόνταν στο πλευρό του , ως γνήσια σύζυγος ιερέως και γενικά όλη την άριστη οικογένεια του θείους ,θύσιες και αδέλφια.
    Ο Παναγιώτης , ο σημερινός δήμαρχος γεννημένος και μεγαλωμένος σε ένα τέτοιο χριστιανικό περβάλλον είμαι βέβαιος ότι θα μεγαλουργήσει γιατί πάντα και παντού θα κετεθύνεται από ηθικά και χριστιανικά αισθήματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.