Μουσείο Τυπογραφείας

Αναζητώντας το “δίχτυ” ασφαλείας

Ο “εφιάλτης” ξύπνησε ξανά. Η “σκιά” της τρομοκρατίας απλώθηκε για μία ακόμη φορά στην Ευρώπη, για μία ακόμη φορά στη Γαλλία, με το Στρασβούργο, χριστουγεννιάτικες μέρες, να βιώνει τον τρόμο και τον θάνατο.
Ο φόρος αίματος αθώων πολιτών, ξανά, βαρύς. Με την ανησυχία, τα ερωτηματικά και τους προβληματισμούς να μεταφέρονται από χώρα σε χώρα σε όλη την Ευρώπη, με ταξιδιωτικές οδηγίες, συστάσεις και προειδοποιήσεις προς τους πολίτες να ανακοινώνονται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με τα μέτρα ασφαλείας και αστυνόμευσης να αυξάνονται.
Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία (για να μείνουμε στην Ε.Ε.), τα τελευταία χρόνια έχουν θρηνήσει δεκάδες νεκρούς, θύματα των τρομοκρατικών χτυπημάτων του Ισλαμικού Κράτους.
Και κάθε φορά επαληθεύεται το ότι κανείς δεν να μπορεί να… προβλέψει αλλά και να… αποτρέψει την επόμενη επίθεση.
Μαζί με την “σκιά” της τρομοκρατίας, πλανώνται καθημερινά στον… αέρα και οι υποσχέσεις για λήψη αποφασιστικών μέτρων αντιμετώπισής της.
Θα μπορέσει άραγε ποτέ η Ευρωπαϊκή Eνωση να προστατεύσει τους πολίτες της, απλώνοντας επιτέλους το… αναζητούμενο “δίχτυ” ασφαλείας;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.