Μουσείο Τυπογραφείας

Αναζήτηση λύσης για τα απορρίμματα στον Μπάλο

Εγκλωβισμένες στο…Μπάλο έχουν μείνει μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών αφού έχει προκληθεί σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση τους. Το ζήτημα έχει απασχολήσει την εισαγγελία και τις αρμόδιες υπηρεσίες που αναμένεται σήμερα το πρωί να επισκεφθούν την περιοχή.

Tα σκουπίδια στον Μπάλο συγκεντρώνονταν μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες από το προσωπικό της Μονομετοχικής Eπιχείρισης του Δήμου και στη συνέχεια μεταφέρονταν στο Καστέλι Κισάμου με ένα καραβάκι που είχε μισθώσει η Μονομετοχική.
Όμως σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.” υπήρξε καταγγελία ιδιώτης στο λιμενικό και σε άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι σύννομη αφού το συγκεκριμένο καραβάκι δεν θεωρείται κατάλληλο για την μεταφορά των απορριμμάτων η οποία θα πρέπει να γίνεται άλλου τύπου σκάφος.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Λιμενικό να απαγορεύσει τη μεταφορά των απορριμμάτων από τα σκάφη και έτσι τα σκουπίδια να συγκεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Κισσάμου έχει καταθέσει αίτημα στην εισαγγελία Χανίων να επιτρέψει την απομάκρυνση των απορριμάτων για λόγους δημόσιας ασφάλειας και ανέμενε μέχρι το απόγευμα να δοθεί η σχετική έγκριση.
Πάντως το τοπικό Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος αναμένεται και σήμερα ακόμα να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή του Μπάλου, προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση και να επιβάλλει πρόστιμα.

1 σχολιο

  • [MANOS] ~ ~ ~ Απάντηση

    Καλά, τόσο δύσκολο είναι να γίνει μια πραγματογνωμοσύνη για να οριστεί επακριβώς τι είδους σκάφος χρειάζεται μιας και τέθηκε το ζήτημα, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να μην εκτιθόμαστε στα μάτια των επισκεπτών με αποτέλεσμα το διεθνής ρεζιλίκη; Να είμαστε νόμιμοι και τυπικοί. Ναι! Το να πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό για τα αυτονόητα; Όχι, δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Να μπουν “κάτω” οι νόμοι και οι προδιαγραφές και να βγει μια απόφαση. Τόλμη και αποφασηστικότητα χρειάζεται. Ήμαρτον πια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.