Μουσείο Τυπογραφείας

Αναζήτηση χρήσης για το Μέγαρο Παπαδόπετρου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες από το Πολυτεχνείο Κρήτης για την πλήρη αποκατάσταση του Μεγάρου Παπαδόπετρου. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η χρήση του κτηρίου ωστόσο οι πρυτανικές αρχές προσανατολίζονται στο να λειτουργήσει στο χώρο δομή που να φέρνει πιο κοντά το ίδρυμα στην τοπική κοινωνία.
Η σύμβαση με τον εργολάβο έχει υπογραφή εδώ και ένα μήνα και οι εργασίες ξεκίνησαν το τελευταίο δεκαήμερο και προβλέπουν τη συντήρηση και αποκατάσταση του κτηρίου έτσι ώστε να γίνει και πάλι λειτουργικό. Όπως είπε στα “Χ.Ν.” ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος «η σύγκλητος δεν έχει αποφασίσει ακόμα τη χρήση του κτηρίου. Προσανατολιζόμαστε ώστε το κτήριο να λειτουργήσει ως μια “πύλη στην κοινωνία” δηλαδή επειδή έχουμε ιδρύσει το κέντρο δια βίου μάθησης στο Πολυτεχνείο θέλουμε να το στήσουμε για να προσφέρουμε πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα προς την κοινωνία και το κτήριο αυτό θα ήταν ιδανικό για να γίνει η πύλη μας προς την κοινωνία». Η εργολαβία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο από σήμερα.
Σημειώνεται ότι το κτήριο στο παρελθόν ενοικιάζονταν σε ιδιώτη στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας στο υπόγειο του επρόκειτο να κατασκευαστεί ο κόμβος για το ευρυζωνικό δίκτυο των Χανιών, όμως επειδή κατά τις εργασίες βρέθηκαν αρχαία και οι εργασίες εκσκαφής κράτησαν μεγάλο διάστημα ο κόμβος τελικά έγινε στο Δημοτικό Κήπο. Στη συνέχεια το Πολυτεχνείο δεν μπορούσε να κάνει οικοδομικές εργασίες στο κτήριο καθώς ο Δήμος Χανίων δεν έδινε οικοδομική άδεια λόγω ενός προστίμου που είχε βάλει ο πρώην Δήμος Ακρωτηρίου στο Πολυτεχνείο. Το Πολυτεχνείο αρνούνταν να το πληρώσει θεωρώντας ότι είναι άδικο το συγκεκριμένο πρόστιμο. Χρειάσθηκε να περάσουν πολλά χρόνια και διαπραγματεύσεις με τις δημοτικές αρχές Σκουλάκη και Βάμβουκα προκειμένου να ξεπερασθεί το συγκεκριμένο εμπόδιο και τελικά να δοθεί άδεια για οικοδομικές εργασίες στο κτήριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.