Μουσείο Τυπογραφείας

Αναβαθμίζεται το φυτώριο του Δήμου Χανίων

Τις ανάγκες του Δήμου Χανίων αλλά και τις δεντροφυτεύσεις σε ιδρύματα, συλλόγους, σχολεία καλύπτει το φυτώριο που λειτουργεί στον χώρο του Δημοτικού Κήπου από την Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος και που τελευταία έχει αναβαθμιστεί σημαντικά.
«Το θερμοκήπιο του Δήμου Χανίων είναι ο χώρος που αναπαράγουμε ένα μεγάλο αριθμό φυτών για τις ανάγκες της υπηρεσίας πρασίνου. Παράλληλα ένας μεγάλος αριθμός φυτών και δέντρων δίνεται και στους δημότες για τις ανάγκες των κήπων τους αλλά και σε κοινωνικούς φορείς όπως στα Σχολεία, στο Νοσοκομείο για να αναπτύξουμε το πράσινο σε όλη την πόλη» μας εξηγεί ο κ. Στράτος Πουμπλάκης τεχνολόγος γεωπόνος στο τμήμα περιβάλλοντος και πρασίνου .
Τα φυτά φυτεύονται σε ένα μείγμα από τύρφη και περλίτη, ενώ το θερμοκήπιο μπορεί να ζεσταθεί το χειμώνα όταν υπάρχει κακοκαιρία χάρις σε μια ξυλόσομπα που έχει τοποθετηθεί σε αυτό. «Το επόμενο διάστημα, στόχος μας είναι να αναπαράγουμε και αρωματικά φυτά. Αυτή την περίοδο έχουμε βάλει ένα μεγάλο αριθμό από μοσχεύματα, πάνω από 1500 από λαντάνες, λιγούστρα, αγγελικές, πικροδάφνες, αρτεμισίες, λεβάντες, λειμωνίαστρα, ροζμαρί έρποντα, γιασεμιά, βερβερίδες, γεράνια και άλλα φυτά και δέντρα. Το ίδιο θα κάνουμε και την Ανοιξη με ανάλογα φυτά» σημειώνει ο κ. Πουμπλάκης.
Στο παρελθόν η πολιτική του Δήμου ήταν να αγοράζει τα φυτά και τα δέντρα κάτι που έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια. Πλέον «αναπαράγουμε εμείς τα περισσότερα από τα φυτά και τα δέντρα που θέλουμε. Με τη στήριξη που έχουμε των παιδιών από την κοινωφελή και κοινωνική εργασία μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αναβάθμισης του φυτωρίου» καταλήγει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.