Μουσείο Τυπογραφείας

Αναβάλλεται η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ – Συνεδριάζει το EWG

Μεθαύριο, Τετάρτη (05/06), η Κομισιόν θα δώσει στη δημοσιότητα δύο εκθέσεις, μία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και μία δεύτερη με τα ευρήματα των Θεσμών στο πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας. Όπως μεταδίδει το cnn.gr, στις εκθέσεις αυτές θα αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις των Θεσμών για το πακέτο παροχών Τσίπρα. Οι Θεσμοί έκαναν τους λογαριασμούς τους και οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την εκτίμηση των τεχνοκρατών των Βρυξελλών, φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να προκύψει έως και κατά περίπου μία μονάδα του ΑΕΠ χαμηλότερο, κινούμενο στη ζώνη του 2,5%.

Αν και στην έκθεση θα επισημαίνονται οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι και η κίνηση της κυβέρνησης στην αντίθετη κατεύθυνση έναντι των δεσμεύσεων που η ίδια έχει αναλάβει, με ενδιαφέρον αναμένονται οι διατυπώσεις αναφορικά με το εάν θα πρέπει να ληφθούν ή όχι διορθωτικά μέτρα.

Να σημειωθεί πως σήμερα στη συνεδρίαση του EuroWorking Group αναμένεται να γίνει ενημέρωση για τα ευρήματα των θεσμών. Πέρα από τα μηνύματα των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης επί των δημοσιονομικών χειρισμών της κυβέρνησης σήμερα αναμένεται να πιστοποιηθεί και η αναβολή του σχεδίου αποπληρωμής του ΔΝΤ.

Η Ελλάδα «προσκυνούσε» την έγκριση των πιστωτών της στην ευρωζώνη για την πρόωρη αποπληρωμή περίπου του 40% των ανεξόφλητων υποχρεώσεων της στο ΔΝΤ, ωστόσο οι μονομερείς παροχές Τσίπρα και η προκήρυξη των εθνικών εκλογών πάνε πίσω τις αποφάσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.