Μουσείο Τυπογραφείας

Ανατριχίλα

Στην πολιτική πρέπει να αξιολογείς τις αποφάσεις σου από τις συνέπειες που προκαλούν. Μια απόφαση ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού ή ενός πρώην πρωθυπουργού, μετρά διπλά και τρίδιπλα.
Ο Νίτσε έλεγε ότι: «οι πράξεις μας μας πιάνουν από τον λαιμό· ακόμη και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αυτές πάντα μας καταδιώκουν».
Ο γράφων διαισθάνεται ότι προοδευτικά οι πολίτες αμφισβητούν εκ νέου το πολιτικό σύστημα. Η αλήθεια, όμως, πρέπει να λάμψει με οποιοδήποτε κόστος.
Μόνη αρμόδια γι’ αυτό είναι η Δικαιοσύνη και η Βουλή. Τα μεγάλα γεγονότα, δεν μπορεί να “σέρνονται” για πολύ. Κατατρώγουν τη χώρα…
Παρά ταύτα εικόνα της δικογραφίας για τη Novartis, ακόμη δεν έχουμε ως κοινωνία. Το μόνο που έχουμε είναι τη θρυαλλίδα των επιπτώσεων ενός χειρισμού.
Σε αυτόν τον χειρισμό, δεν εμπλέκω θεσμικά τη Δικαιοσύνη, που απλά κάνει τη  δουλειά της. Εννοώ ότι εύχομαι και ελπίζω…
Καλή τη πίστη για τη λειτουργία των θεσμών, δεν μπορούμε ν’ αμφισβητήσουμε τη νομική εργασία της εισαγγελίας Διαφθοράς. Ετσι γίνεται, υποθέτω, στα ευνομούμενα κράτη.
Υπάρχουν, όμως, και πολιτικά συμπεράσματα. Κοιτάξτε, το βασικό είναι αυτό που έλεγε πάντα ο αρεστός κ. Τσίπρας στους Ευρωπαίους: «θα πατάξω το τρίγωνο της διαπλοκής».
Θυμίζω ότι η τρόϊκα έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για τη διαφθορά στην Ελλάδα, αφού αυτοί έφεραν τον όρο “ολιγάρχες” και “πλυντήριο” από τις εμπειρίες τους στην Ανατολική Ευρώπη.
Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ότι κρίνονται πια οι στρατηγικές του επιλογές. Το “γαμώτο” των πολιτών στα συλλαλητήρια ενδέχεται προοδευτικά να εξανεμιστεί.
Παράλληλα τίθενται ξανά στο προσκήνιο οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, σημαντικά στελέχη του αντιπολιτευτικού χώρου.
Μην ξεχνάτε ότι στη δικογραφία γίνονται αναφορές στον επίτροπο της χώρας στην Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο και στον νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γίαννη Στουρνάρα. Ανατριχίλα…

2 Σχόλια

  • [Καγιαλές] ~ ~ ~ Απάντηση

    Είναι διαχρονικό τό έλεγε συχνά μια παλιά ευρωπαία πολιτικός το δανείζομαι για την χώρα μας .”Δεν υπάρχουν δημόσια χρήματα υπάρχουν μόνο χρήματα φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών”.Με βάση αυτό το σκεπτικό πρέπει όπως λέτε να διαλευκανθεί τάχιστα η υπόθεση.Πρέπει αμέσως να βγούνε οι κουκούλες ,που θυμίζουν τα ερπετά των δοσιλόγων της κατοχής και τα πάντα να αποκτήσουν όνομα και διεύθυνση.Ο Ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει τι έχει γίνει με πλήρη διαφάνεια ,σοβαρότητα,με διάκριση των εξουσιών,όπως συνταγματικά προβλέπεται χωρίς φωτοβολίδες , κομματικές καντρίλιες και αχυροπαραγωγή. Ούτως οι άλλως τα Εθνικά θέματα θα ενώνουν πάντα τους ΄Ελληνες όσον και να προσπαθούν διάφοροι ιστορικά τριτοφυλικοί. ΄Εχει χυθεί πολύ αίμα για κάθε σπιθαμή της πονεμένης αυτής γής…..

  • [Γιώργος Κ.] ~ ~ ~ Απάντηση

    Πραγματικά ανατριχίλα, γιατί πέφτουν άνθρωποι στην παγίδα που έστησε ο Τσίπρας, και αμφισβητούν ανθρώπους χωρίς το παραμικρό στοιχείο. Κρίμα και πάλι κρίμα. Πως μπορεί άνθρωπος με παραμικρό αισθητήριο της πραγματικότητας να βλέπει Σαμαρά, Βενιζέλο, Στουρνάρα, Πικραμένο, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο να σέρνουν βαλίτσες γεμάτες με εκατομμύρια, μου είναι παντελώς αδιανόητο- πως δεν βλέπουν πως πρόκειται για ένα γκροτέσκο εφεύρημα των πιο διεφθαρμένων και άρρωστων από εξουσιομανία μυαλών, που μας κυβερνούν.
    Γιατί βιάζεστε να υποπτεύεστε; Αφήστε το αυτό καλύτερα στο καφενείο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.