Μουσείο Τυπογραφείας

Αναπάντητα ερωτήματα

Βυθισμένο στην απαξίωση εδώ και πολλά χρόνια το κλειστό (ολυμπιακών βλέψεων και προδιαγραφών) Kολυμβητήριο στο Ακρωτήρι. Τι κι αν οι τεχνικές μελέτες για την αποκατάστασή του έχουν ολοκληρωθεί από το 2016 από το Πολυτεχνείο Κρήτης, τι κι αν η υπόσχεση για χρηματοδότηση με 3,5 εκατ. ευρώ βγήκε από τα πιο επίσημα χείλη στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργάνωσε η κυβέρνηση στο Ηράκλειο το 2017. Το Κολυμβητήριο παραμένει ένα τσιμεντένιο λεηλατημένο “κουφάρι” γεμάτο αναπάντητα ερωτήματα.
Και μόνο το γεγονός ότι στοίχισε 5 εκατ. ευρώ στον ελληνικό λαό χωρίς ποτέ να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό, είναι αρκετό από μόνο του για να γεννήσει πολλές απορίες (μαζί και θυμό).
Από εκεί και πέρα, ένα από τα ερωτήματα που θα έπρεπε να απαντηθούν είναι γιατί δεν τηρήθηκε ο όρος που προβλεπόταν στην απόφαση παραχώρησης του οικοπέδου από το Πολυτεχνείο Κρήτης στον τότε Καποδιστριακό Δήμο Ακρωτηρίου για τη σύσταση φορέα διαχείρισης του κολυμβητηρίου.
Οπως επίσης και γιατί δεν έγινε ποτέ επίβλεψη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού των εργασιών κατασκευής, με συνέπεια το έργο να παραδοθεί από τον εργολάβο χωρίς να ελέγξει κανείς αν είναι λειτουργικό ή όχι.
Δεν ξέρουμε αν ποτέ αποδοθούν οι εγκαταστάσεις στην τοπική κοινωνία, καλύπτοντας ένα πραγματικό κενό που υπάρχει και το οποίο εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να καλύψει το παλιό κολυμβητήριο της Νέας Χώρας.
Το βέβαιο είναι ότι ακόμα κι αν συμβεί αυτό (κάτι που όλοι ευχόμαστε), τα ερωτήματα θα συνεχίσουν να περιμένουν απαντήσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.