Μουσείο Τυπογραφείας

Ανάγκη αυστηρότερων ποινών για τα τροχαία

«Θα πρέπει να σταματήσει η Πολιτεία να βλέπει εισπρακτικά το θέμα των τροχαίων παραβάσεων και να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Στηρίζω» Σταύρος Πολέντας.

O κ. Πολέντας, που πραγματοποίησε χθες το βράδυ ομιλία ως τιμώμενος στον Ροτιαριανό Όμιλο Χανίων, τόνισε σχετικά ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει να είναι η χώρα της ανομίας, της παρανομίας και της ανοχής».
«Την Πολιτεία την ενδιαφέρει μόνο πως θα πάρει λεφτά. Για παράδειγμα έχουμε κάνει αναφορές ως Σύλλογος για τα οχήματα που κινούνται με υγραέριο ώστε να τοποθετείται μια ενημερωτική πινακίδα που αν πάει ένας πυροσβέστης να απεγκλωβίσει με τον τροχό κάποιον άνθρωπο να μην τιναχθούν όλοι στον αέρα. Τίποτα δεν κάνουν. Άλλο παράδειγμα, οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων κ.λπ. πρέπει να δουλεύουν καθαρά 8-9 ώρες και το δρομολόγιο να έχει δύο οδηγούς, όπως λέει ο κανονισμός. Εμείς όμως θέλουμε τον οδηγό το πρωί στις 6 και να γυρίζει το βράδυ 11 και 12. Αυτά όλα πρέπει να ρυθμιστούν αλλά δεν τους ενδιαφέρει», σημείωσε ο κ. Πολέντας.
Τόνισε δε ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τα τροχαία δυστυχήματα. «Δεν μπορεί αν κλοτσήσεις μια κότα να επιβάλλεται 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο και 20.000 δικαστικό, ενώ προχθές το δικαστήριο επιδίκασε σε μια χήρα με 3 ορφανά από τροχαίο δυστύχημα να πάρει 20.000 ευρώ και 15.000 ευρώ για κάθε παιδί! Είναι ντροπή!», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πολέντας και πρόσθεσε ότι η Πολιτεία όταν θέλει μπορεί να κάνει δουλειά όπως αποδείχθηκε στο ζήτημα της κακοποίησης των ζώων «που μέσα σε μια νύχτα εξαφανίστηκαν οι βαρέλες».
«Συνεπώς η ελληνική Πολιτεία δεν θέλει να δώσει σημασία στην ανθρώπινη ζωή αλλά την ενδιαφέρει μόνο το εισπρακτικό! Πρέπει αυτό να αλλάξει ο τροχαίος θάνατος των ανθρώπων πρέπει να είναι πάνω από όλα», ανέφερε ο κ. Πολέντας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.