Μουσείο Τυπογραφείας

Αναφορές Κουράκη στη ΚΕΔΕ σε χρηματοδότηση έργων

Στην αναγκαιότητα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση όλων των έργων του προγράμματος “Φιλόδημος”, στάθηκε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, μιλώντας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προεδρείου της ΚΕΔΕ και των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της Χώρα.

Στην σύσκεψη τέθηκαν και συζητήθηκαν τρέχοντα αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όπως έγινε γνωστό, ο Γιάννης Κουράκης κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει εξωστρέφεια και παράλληλα να ενισχυθεί ο ρόλος και η λειτουργίας της μέσω της ενίσχυσης του διαλόγου, της συνεννόησης και της συμμετοχής.
Αναφέρθηκε δε στην ανάγκη να διαμορφωθεί μια νέα συλλογική φωνή διεκδίκησης για το καλό των τοπικών κοινωνιών.
Επίσης ο Γιάννης Κουράκης έθεσε και ζητήματα αναφορικά με το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί και συζητείται στη Βουλή από το Υπουργείο Εσωτερικών και πρότεινε βελτιωτικές παρεμβάσεις.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ανέπτυξε και γενικότερα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως είναι η απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων προς τους ΟΤΑ, το ζήτημα της έγκαιρης προετοιμασίας των Δήμων για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, την επιτακτική ανάγκη κωδικοποίησης της νομοθεσίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ ανέδειξε ακόμη μία φορά το θέμα της καταστατικής θέσης των αιρετών.
Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη έμπρακτης στήριξης των ΟΤΑ σε δομές, κεφάλαια και ανθρώπινο δυναμικό για να μπορούν να ανταποκριθούν στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και την προετοιμασία και υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.