Μουσείο Τυπογραφείας

Αναδρομή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

  • Μια ωραία τελετή με αφή φλόγας και λαμπαδηδρομία προηγήθηκε των εγκαινίων.
  • Αφίσες για κάθε μια Ολυμπιάδα από το 1896 μέχρι σήμερα φιλοξενούνται στο Νεώριο Moro.
  • Αφίσες για κάθε μια Ολυμπιάδα από το 1896 μέχρι σήμερα φιλοξενούνται στο Νεώριο Moro.
  • Μια ωραία τελετή με αφή φλόγας και λαμπαδηδρομία προηγήθηκε των εγκαινίων. 

Μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 μέχρι και σήμερα μέσα από τις αφίσες της κάθε Ολυμπιάδας φιλοξενείται στο Νεώριο Mόρο, στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.

Tα εγκαίνια της έκθεσης του συλλέκτη Λευτέρη Λαμπράκη το βράδυ του Σαββάτου συνοδεύτηκαν από λαμπαδηδρομία με τη συμμετοχή των παιδιών της Ακαδημίας Ν. Κυδωνίας και κοριτσιών του συλλόγου “Πελασγοί” ντυμένες ως ιέρειες και ολοκληρώθηκε με μουσική και χορό. Η τελετή αφής της φλόγας έγινε στην πλατεία Κατεχάκη και στη συνέχεια τα παιδιά και οι ιέρειες σχημάτισαν μια πομπή που έφτασε στο Νεώριο Moro όπου και εγκαινάσθηκε η έκθεση.

Χαρακτηριστικό της έκθεσης που επιμελήθηκε με μεγάλη φροντίδα ο Λευτέρης Λαμπράκης είναι ότι περιέχει ακόμα και αφίσες Ολυμπιάδων που δεν έγιναν λόγω του Α΄ και του Β΄παγκοσμίου Πολέμου!

“Οι αφίσες των αγώνων επικεντρώνονται στο αθλητικό ιδεώδες, στον αγώνα, την άμιλλα, τον ανταγωνισμό, την προσπάθεια, τη νίκη. Συμβαδίζουν με την εποχή που δημιουργούνται και είναι  επηρεασμένες από τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα. Στο πέρασμα του χρόνου γίνονται σχεδιαστικά πιο αφαιρετικές και δημιουργούν αίσθηση προβάλλοντας με κάθε τρόπο τα Ολυμπιακά ιδεώδη” ανάφερε ο κ. Λ. Λαμπράκης, σημειώνοντας την πολιτιστική αξία που έχει η κάθε αφίσα καθώς πολλές είναι σχεδιασμένες από σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής τους.

Στην έκθεση εκ  μέρους των διοργανωτών χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Βουλγαράκης, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοικού κ. Μπαρμπόπουλος και από την Ακαδημίας Ν. Κυδωνίας ο κ. Μπασιάς.   

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.