Μουσείο Τυπογραφείας

Άμεση αντίδραση του Δημάρχου Αποκορώνου

Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε ανάλογες ειδήσεις τον τελευταίο καιρό γι’ αυτό το λόγο κοντοστεκόμαστε και απονέμουμε τα εύσημα στον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη.
Παρά το γεγονός πως δεν άπτεται της αρμοδιότητάς του η εν λόγω κίνηση,  επενέβη άμεσα και με συνεργείο έκοψε τα περίπου 6 πεύκα που κρεμόταν απειλητικά πάνω από τα κεφάλια των διερχόμενων οδηγών του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στο ύψος του κόμβου των Καλυβών. Τα δέντρα είχαν καεί σε πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2015 και από τότε καμιά αρμόδια υπηρεσία για την ασφαλή κυκλοφορία στον ΒΟΑΚ δεν μερίμνησε να τα απομακρύνει. Παρέμειναν εκεί, γερμένα και μαυρισμένα περιμένοντας το φύσημα του ανέμου να ξαπλωθούν στη γη.  Έτσι φτάσαμε στο τραγικό περιστατικό, με ευτυχώς αίσιο τέλος, της πτώσης ενός από τα δέντρα πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο από το σημείο, στις 29 του Δεκέμβρη και κάτω από πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες.  Ο οδηγός σώθηκε στην κυριολεξία για λίγα εκατοστά.
Τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στις μέρες μας που η ανθρώπινη ζωή στον πολύπαθο ΒΟΑΚ απαξιώνεται καθημερινά και αποτελεί αντικείμενο συσκέψεων και διαπραγματεύσεων μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.