Μουσείο Τυπογραφείας

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα

Κύριε διευθυντά,
θέλω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας να εκφράσω και εγώ ως Έλληνας πολίτης την άποψή μου όσον αφορά την ονομασία της γείτονος χώρας τα Σκόπια και να αναφερθώ για την ιστορική συμφωνία των δυο πρωθυπουργών, της Ελλάδας και των Σκοπίων.
Η αλήθεια είναι ότι δεν με ικανοποιεί απόλυτα το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αλλά θα υποστηρίξω όμως τον πρωθυπουργό της χώρας μας, για την ιστορική απόφαση και την τόλμη που έδειξε καταλήγοντας σε αυτήν την συμφωνία με τον πρωθυπουργό της γείτονος χώρας. Είμαι σίγουρος ότι στα μύχια της ψυχής του πρωθυπουργού της Ελλάδος κάποιο μελανό σημάδι έχει απομείνει εκεί και θα παραμείνει εκεί για όλη του τη ζωή. Τον δικαιολογώ όμως απόλυτα για την απόφασή του αυτή, γιατί γνωρίζω ότι δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά. Πιστεύω ότι όποια άλλη απόφαση κι αν έπαιρνε τα πράγματα θα οξύνονταν πολύ περισσότερο από ότι είναι σήμερα και το πρόβλημα θα διαιωνίζονταν για πολλά πολλά χρόνια στο μέλλον. Ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα που το κληρονόμησε η παρούσα κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό μας από τους προκατόχους του πρωθυπουργούς και που ήταν υποχρεωμένος να το λύσει. Δεν είχε άλλη επιλογή. Πιστεύω ότι δεν αποτελεί εθνική ήτα η επικείμενη ονομασία της γείτονος χώρας γιατί είχαν προηγηθεί λάθη μείζονος σημασίας πριν από πολλά χρόνια, από την δική μας πλευρά. Δίνοντας την ευκαιρία στους γειτόνους μας να τα εκμεταλλευτούν και αυτό ακριβώς έκαναν. Ας προσέξουμε ως Έλληνες να μην επαναληφθούν και στο μέλλον τέτοιου είδους λάθη. Είναι καιρός επιτέλους να μονιάσουμε ως έθνος για το καλό του τόπου μας, διατηρώντας πάνω από όλα αναλλοίωτη την ιστορία του γένους μας γιατί κι όλοι το γνωρίζουμε αυτό, πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να την στρεβλώσουν με τις ζηλόφθονες γραφίδες τους.
Δημήτρης Κ. Τυραϊδής
Συγγραφέας – ποιητής
Μέλος της Παγκοσμίου Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών, μέλος των Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων και άλλων πολλών πολιτιστικών συλλόγων.

1 σχολιο

  • [Γιώργος Κιαγιάς] ~ ~ ~ Απάντηση

    Ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν έκανε κάτι που σε τελική ανάλυση να μην εξυπηρετεί τον ίδιο ( ή τουλάχιστον να νομίζει πως τον συμφέρει για την παραμονή του στην εξουσία), άρα μένει το ερώτημα γιατί εδώ έπραξε όπως έπραξε ενώ θα χάσει σίγουρα ψήφους λόγω της συμφωνίας για την ονομασία. Πιστεύω πως το έκανε ως τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια να κερδίσει κάτι από τους Αμερικάνους και από τους Ευρωπαίους- ίσως ελάφρυνση χρέους ή κάποια άλλα δώρα στις απαιτήσεις απέναντι του. Έκανε όμως λάθος, οι Έλληνες τον έχουν ήδη ξεγράψει, και με την ονομασία με την λέξη Μακεδονία τον ξέγραψαν για τα καλά, το μόνο που θα του μείνει είναι τα καλά λόγια Αμερικανών και Ευρωπαίων και η καινούρια του γραβάτα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.