Μουσείο Τυπογραφείας

Αλλάζει το ενεργειακό τοπίο στην Κρήτη

Υπογράφτηκε το πρωί της Τρίτης στο Καστέλι Κισσάμου, από τον Yπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και παρουσία του Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη η σύμβαση για τη μικρή διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο.

Όπως ανέφερε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Σταθάκης με το έργο αυτό, αίρεται η απομόνωση της Κρήτης και οι καταναλωτές στην ηπειρωτική Ελλάδα θα επιβαρύνονται με 400 εκ. ευρώ λιγότερα που τους κοστίζει σήμερα η ηλεκτροδότηση της Κρήτης.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι Κισσάμου και Πλατανιά κ. Σταθάκης και Μαλανδράκης ζήτησαν ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Το έργο θα ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους και να αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 2 χρόνια. Πρόκειται για αγωγό εναλλασσόμενου ρεύματος τάσης 150 κιλοβόλτ και μεταφορικής ικανότητας 2Χ200 ΜVA. Υποβρύχιο καλώδιο μήκους 132 χλμ. θα ξεκινήσει από τη νότια Πελοπόννησο και θα προσαιγιαλωθεί στην περιοχή στον κόλπο της Κισσάμου, για να ακολουθήσει στη συνέχεια υπόγεια διαδρομή μήκους 32 χλμ. έως τον υποσταθμό των Χανίων. Το μέγιστο βάθος πόντισης των καλωδίων είναι 950 μέτρα, καθιστώντας το έργο ένα από τα πλέον απαιτητικά του είδους διεθνώς. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 330 εκατ. ευρώ.

1 σχολιο

  • [Asian Wedding Horses UK] ~ ~ ~ Απάντηση

    What is the use of a connection with 150 volts AC. Domestic appliances and lighting run on 220 – 250 volts.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.