Μουσείο Τυπογραφείας

Αλαλούμ με τους κάδους

Αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρηματιών στην περιοχή του Σταλού έχει προκαλέσει η απομάκρυνση των κάδων από τον Δήμο Χανίων, καθώς, όπως καταγγέλλουν, η απόφαση αυτή έγινε χωρίς ενημέρωση και χωρίς σχεδιασμό.

Όπως αναφέρει στα “Χ.ν.” ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου της περιοχής, «ο Δήμος μάζεψε όλους τους κάδους απορριμμάτων από την περιοχή και μας αναγκάζει ή να μεταφέρουμε με τα επιβατικά αυτοκίνητα μας -διότι δεν διαθέτουμε όλοι αγροτικα- όλα τα σκουπίδια σε κάποιο τόπο συλλογής απορριμμάτων ή να τα βγάζουμε έξω σε δικούς μας κάδους από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, πράγμα ανέφικτο, αφενός μεν γιατί οι μικρές μονάδες δεν διαθέτουν ρεσεψιόν και αφετέρου διότι οι ιδιωτικοί μας πλαστικοί κάδοι ή θα χάνονται ή θα κλέβονται ή θα καταστρέφονται».
Ταυτόχρονα, η ίδια, διερωτάται, «γιατί μας υποχρεώνει ο Δήμος να μεταφέρονται σκουπίδια που πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μολυσματικά απόβλητα COVID με τα αυτοκίνητα μας;».
Πάντως, αρκετοί είναι εκείνοι που -ελλείψει σχετικής ενημέρωσης- εξακολουθούν να αφήνουν σκουπίδια στο σημείο όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν οι κάδοι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται “βουνά” από σακούλες σκουπιδιών.

Όπως εξηγεί στα «Χ.ν» ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Σταλού, Πολυχρόνης Δασκαλάκης, η ενέργεια αυτή έγινε καθώς «υπήρχε στην περιοχή του Σταλού ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια, τα οποία τα άφηναν ανεξέλεγκτα και ήταν μια πολύ αντιαισθητική εικόνα». Έτσι, όπως μας λέει, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αγίας Μαρίνας και μετά από αίτημα των επιχειρηματιών της περιοχής, «μαζέψαμε τους κάδους, δημιουργήσαμε έναν ειδικό χώρο όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα απορρίμματα, ενώ θα μοιραστούν και ατομικοί κάδοι στα σπίτια, απ’ όπου θα περνά μικρό απορριμματοφόρο να τα συλλέγει στις περιπτώσεις που οι κάτοικοι δεν μπορούν είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω έλλειψης μέσου να τα μεταφέρουν».

«Καταλαβαίνουμε πως η αλλαγή ήταν απότομη άλλα θα συνεργαστούμε με τους αρμόδιους,
ώστε τα προβλήματα που έχουν προκύψει να λυθούν άμεσα» τονίζει από την πλευρά του ο κ. Σάββας Πρωιμάκης,
πρόεδρος του αναπτυξιακού συλλόγου Σταλού και κάνει λόγο για «ένα αίτημα πολλών ετών που ικανοποιείται».

1 σχολιο

  • [Manos] ~ ~ ~ Απάντηση

    ΔΕΝ ξέρω τι συμβαίνει με αυτήν την Δημοτική αρχή. Θέλει να αλλάξει τα πράγματα αλλά ΔΕΝ της βγαίνει. ΔΕΝ ξέρω τι φταίει αλλά κάτι γίνεται λάθος, είτε από ανοργανωσιά είτε από έλλειψη σοβαρότητας. Λίγο από όλα θα πρέπει να είναι επειδή ΔΕΝ εξηγείται διαφορετικά. Πριν πάρουν τους κάδους από την περιοχή θα έπρεπε να ενημερώσουν τους κατοίκους και να τους είχαν εφοδιάσει με τους νέους, ας πούμε, ιδιωτικούς ώστε να υπάρχει μια “ομαλή μετάβαση” στο νέο σύστημα. Ο ανωτέρω συνδιασμός λέξεων είναι μάλλον άγνωστος στους υπεύθυνους λόγω ανοργανωσιάς. Αλλά επειδή και η κατάσταση ήταν ήδη άσχημη έγινε ακόμα περισσότερο εξαιτίας της έλειψης σοβαρότητας που αντιμετωπίστηκε αυτή. Απόφαση “στο πόδι” και χωρίς σχέδιο και χωρίς μελέτη. Σχεδιάζω, μελετώ, ελέγχω, υλοποϊώ. Μπα, ΔΕΝ νομίζω!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.