Μουσείο Τυπογραφείας

Αιγιαλός και εφαρμογή του νόμου

ΠΡΟΣ:
1. Την κυρία Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
2. Τον κύριο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
3. Την Επιθεώρηση του Αρείου Πάγου.
4. Τον κύριο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
5. Τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα.
6. Τον Πανελλήνιο Δικηγορικό Σύλλογο.

Κύριοι Δικαστές του Αρείου Πάγου.
Με την παρούσα επιστολή μου Αίτηση – Αναφορά, έρχομαι να σας κάνω κοινωνούς ενός «εγκλήματος» σε βάρος πολιτών κατοίκων των Χανίων που συντελείται διαχρονικά για σαράντα πέντε (45) συναπτά έτη και δεν ενδιαφέρεται κανείς για την επίλυσή του, και απ΄ ότι διαφαίνεται, αν συνεχιστεί αυτή η τακτική φοβούμαι πως θα έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.
Εφιστώ την αυξημένη προσοχή σας. Από δεκαετίας ανέλαβα ως Τεχνικός Σύμβουλος – Μηχανικός την υπόθεση των κατοίκων Κάτω Σταλού – Αγίας Μαρίνας έως και του Πλατανιά του Δήμου Χανίων που αφορά τον Καθορισμό του Αιγιαλού και της Παραλίας στις προαναφερθείσες περιοχές.
Μετά από αρκετό ομολογουμένως κόπο όλων αυτών των δέκα χρόνων που έχω αναλάβει την υπόθεση, μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς έχει εξυφανθεί στην όλη υπόθεση.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το έτος 1977 καθορίσθηκε ,από παρανόμως συγκληθείσα επιτροπή, (ο Αιγιαλός, ο Παλαιός αιγιαλός και η Παραλία, ΦΕΚ 215/1977, ο οποίος αντιβαίνει του νόμου 2344/1940, άρθρο 2 και 3 και (δεν έγιναν οι αναρτήσεις στο Δημοτικό Κατάστημα όπως επιβάλλει ο νόμος), των περιοχών Κάτω Σταλού, Αγίας Μαρίνας έως Πλατανιά του Δήμου Χανίων.
Από το έτος 2000 μέχρι το 2020, δηλαδή είκοσι τρία έτη μετά το παράνομο καθορισμό του αιγιαλού και της παραλίας, σύρονται οι πολίτες – ιδιοκτήτες που γειτνιάζουν με το μέτωπο της θαλάσσης στις δικαστικές αίθουσες, και τους επιβάλλονται πρόστιμα δυσβάστακτα, για τη δήθεν κατάληψη του υποτιθέμενου ανύπαρκτου Παλαιού αιγιαλού, πολλών εκατομμυρίων ευρώ και τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν.
Τα είκοσι τρία έτη μετά τον καθορισμό του Αιγιαλού μου κίνησαν τις υποψίες.
Ο κατά τα άνω καθορισθείς αιγιαλός δημοσιεύθηκε το 1977 στο ΦΕΚ 215/1977, γιατί αρχίζουν τα πρόστιμα μετά την παρέλευση είκοσι τριών ετών, δηλαδή από το έτος 2000; Απλούστατα για να μην μακρηγορώ, για να συσκοτίσουν την παρανομία τους, πιστεύοντας στην παρέλευση της 20ετούς παραγραφής του κακουργήματος που διέπραξαν, μη γνωρίζοντας το ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝ ότι δεν έχει χρόνο παραγραφής.
Καθόρισαν τον αιγιαλό χωρίς κανένα στοιχείο. Τον καθόρισαν έτσι επειδή τους βόλευε ή τους άρεσε.
Α. Στην Αγία Μαρίνα προέβησαν στην ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ με ΟΚΤΏ(8) δικαιοπραξίες,
Β. Ο αιγιαλός ΚΑΤΩ ΣΤΑΛΟΥ καθορίστηκε, (ΦΕΚ 215/1977), ΑΠΟ ΕΛΛΙΠΗ ΤΡΙΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΛΟΣ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟΣ. Αντιβαίνει του νόμου 2344/1940 άρθρο 2 παρ. 2. Με κάθε πράξη της κτηματικής Υπηρεσίας, Οδηγούμεθα στο ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝ και ακυρώνεται η πράξη.
Γ. Ο Καθορισμός ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ έγινε, (ΦΕΚ 721/1981) και ( ΒΑΣΕΙ του Π.Δ 636/1977 άρθρο 74). ΑΠΟ ΤΡΙΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, (λείπει το τέταρτο μέλος), άρα και αυτός είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ και ΑΚΥΡΟΣ, πέραν του ότι Ορίστηκε με Π.Δ. το οποίο δεν κατισχύει του νόμου 2344/1940.
Δ. Ο Καθορισμός του αιγιαλού των ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΦΕΚ 125/1974 και αναθεώρηση αυτού με το ΦΕΚ 392/2017. Τους διέφυγε;;;;;;;;διαφεύγουν τέτοια;;;;;;;; Σε όλη η περιοχή των Αγίων αποστόλων , 400 μέτρα κάθετα εντός της θαλάσσης και 400 μέτρα κάθετα από των αιγιαλό στην ενδοχώρα….., Απαγορεύεται η Ανοικοδόμηση.
Η Κτηματική, η Πολεοδομία, το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Δήμος, σφυρίζουν αδιάφορα………ΤΙ ΕΠΡΑΞΑΝ;
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. Έχουν ανοικοδομηθεί τα κτίρια σε απόσταση 14 μέτρων και 3 εκατοστών του μέτρου. Τα ………………400 μέτρα πάνε περίπατο……..
ΦΕΚ 527/Β/24-08-1967, ΦΕΚ 820/Β/25-10-1989, ΦΕΚ 879/Β/30-11-1989 και ΦΕΚ
90/Β/30-01-2002.
Ε. Στη ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ έγινε ακριβώς το ίδιο όπως ανωτέρω.
Ζ. Στον ΠΛΑΤΑΝΟ στην ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ έγινε ακριβώς το ίδιο όπως ανωτέρω.
Η. Στην περιοχή ΠΕΤΡΕ των Χανίων κτίσματα 10 μέτρα από τον αιγιαλό και μόνιμες κατασκευές εντός θαλάσσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΖΗΤΩ
Όπως οι κύριοι δικαστές εφαρμόσουν τον νόμο 2344/1940 άρθρο 2 παρ. 2 και να Εκδίδουν τις δικαστικές τους αποφάσεις ελέγχοντας και τοποθετώντας το δάκτυλό τους στον τύπο των ήλων. Να τεκμηριώνουν τις αποφάσεις τους σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, αφού ελέγξουν τους φακέλους της κάθε υπόθεσης και είμαστε βέβαιοι ότι όλες μα όλες οι διαδικασίες θα είναι αθωωτικές για τους πολίτες.
Οι υπάλληλοι του Δημοσίου ταλαιπωρούν αδίκως τους πολίτες για σαράντα πέντε χρόνια. Τα έγγραφα αποτυπώνουν την αλήθεια.
Ο Α.Ν. 2344/1940 ο οποίος δεν έχει ανασταλεί, τροποποιηθεί ή ακυρωθεί και συνεχίζει να ισχύει στην περίπτωσή μας, δεν εφαρμόσθηκε στον καθορισμό του αιγιαλού. Στο άρθρο 2 παρ. 2 αναφέρεται, στην ΤΡΙΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝ.
Κατά συνέπεια ίσχυσε πάντα το ανωτέρω άρθρο 2 παρ. 2 και επομένως Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΤΑΝ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΩΣ, αφού έλλειπε το τέταρτο μέλος ο αξιωματικός του ΓΕΝ.
Και προφανώς οι αποφάσεις καθορισμού του αιγιαλού, (της ελλιπούς ως προς την σύνθεση της – τα μέλη της), επιτροπής, ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ.
Βάσει αυτών των ΑΚΥΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, εκδίδονται όλες οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων.
Που είναι ο έλεγχος της νομιμότητας;
ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ Ζητώ την άμεση παρέμβασή σας προς αποκατάσταση του δικαίου και την διατήρηση της έννομης τάξης στα Χανιά, εφαρμόζοντας τον νόμο 2344/1940 άρθρο 2 παρ. 2, ο οποίος ίσχυε και συνεχίζει να ισχύει στην περίπτωσή μας.
Αναμένοντας την παρέμβασή σας
Ιωάννης Ευάγγελος Παλιγγινης,
μηχανικός – τεχνικός σύμβουλος
κατοίκων κάτω Σταλού και Αγίας Μαρίνας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.