Μουσείο Τυπογραφείας

Ai Weiwei: Ευρώπη μου, ιδού ο πολιτισμός σου (vid)

Μια διαφορετικού τύπου «εικαστική παρέμβαση» αποτόλμησε ο Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei, αποφασίζοντας να υψώσει ένα ολόκληρο βουνό από σωσίβια προσφύγων έξω από μια γερμανική αίθουσα συναυλιών.

Γνωστός για την ευαισθησία του ειδικά σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερίας του λόγου αλλά και στο προσφυγικό, ο Ai Weiwei, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των δολοφονημένων από τη συνολική στάση της Δύσης προσφύγων, για τη συγκεκριμένη «εικαστική» του «παρέμβαση» επέλεξε ένα μέγαρο-σύμβολο πολιτισμού στην πλατεία Gendarmenmarkt στο ιστορικό κέντρο του Βερολίνου, προφανώς προσπαθώντας να αναδείξει την αντίφαση μιας «πολιτισμένης» Ευρώπης το κατώφλι της οποίας ωστόσο είναι στρωμένο με πτώματα.

Για το καλλιτεχνικό έργο χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 14.000 σωσίβια και σωστικά γιλέκα τα οποία είχαν όλα εγκαταλειφθεί στη Λέσβο.

Πηγή: Thepressproject.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.