Μουσείο Τυπογραφείας

Αγαπημένος προορισμός η Κρήτη

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, το 2018 η αύξηση αφίξεων από τη Νορβηγία ξεπέρασε το 11,6% σε σχέση με το 2017, ενώ για το έτος 2019, προβλέπεται επιπλέον αύξηση των αφίξεων από την Νορβηγία προς την Ελλάδα

Αγαπημένος προορισμός για τους Ρουμάνους τουρίστες αναδεικνύονται η Κρήτη και η Ελλάδα, καθώς κάθε καλοκαίρι τη χώρα μας επισκέπτονται περισσότεροι από 1 εκατ. Ρουμάνοι.
Aυτό επεσήμανε η πολιτιστική ακόλουθος της πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα, Anca Chisalita η οποία  βρέθηκε την Κυριακή στα Χανιά, στα πλαίσιο της προβολής της ταινίας “Ήταν ή δεν ήταν” του Κορνέλιου Πορουμπόιου που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος “Οι φίλοι των γραμμάτων και των τεχνών” στο Πνευματικό κέντρο.
«Οι Ρουμάνοι τουρίστες, κάθε καλοκαίρι, έρχονται με πάρα πολύ μεγάλη χαρά στην Κρήτη. Θέλουμε να αναπτύξουμε τις πολιτιστικές σχέσεις των δύο τόπων»ανέφερε η κα Chisalita η οποία αναφέρθηκε στην ομορφιά της Ελλάδας και στους κοινούς δεσμούς των δύο χωρών. «Μεταξύ των δύο λαών υπάρχουν πολύ βαθιές πολιτιστικές και ιστορικές ρίζες. Οι Ρουμάνοι θαυμάζουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί Έλληνες που έχουν ζήσει κατά καιρούς στην Ρουμανία, φοιτητές, επενδυτές. Και θα έλεγα ότι είμαστε αδελφικοί λαοί» σημείωσε.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Δαμασκηνός, από τον πολιτιστικό  σύλλογο “Οι φίλοι των γραμμάτων και των τεχνών”, ανέφερε πως η προβολή έγινε στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος “Εδώ είναι Βαλκάνια” και ότι ο δεύτερος κύκλος ταινιών είναι αφιερωμένος στον Ρουμάνικο κινηματογράφο, που όπως είπε : «είναι σπουδαίος, πολυβραβευμένος και με διεθνή αναγνώριση». Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι μια ευκαιρία«να γνωρίσουμε κινηματογραφίες λαών που είναι κοντά μας και έχουμε αδελφικούς δεσμούς».

Προβολή του νησιού στη Νορβηγία
Εν τω μεταξύ, με τη βεβαιότητα ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για τους Νορβηγούς, επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης, από την τουριστική έκθεση REISELIVSMESSEN που πραγματοποιήθηκε στο Telenor Arena, στο Όσλο από 11 έως και 13 Ιανουαρίου. H Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Περίπτερο του ΕΟΤ, ο οποίος έπειτα από πολλά χρόνια έλαβε και πάλι μέρος σε έκθεση στη χώρα αυτή.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο,  Όλγα Λεβάκη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων,   Μανόλη Βολικάκη , το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων,  Μανόλη Φουντουλάκη και την συνεργάτιδά της, διπλωματούχο ξεναγό, Βασιλική Κατσαντώνη.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, οι επισκέπτες του περιπτέρου έδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτει η Κρήτη, ενώ χαρακρητριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος ήταν ότι  το έντυπο υλικό εξαντλήθηκε!
Παρατηρήθηκε έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών της ηλιακής ομάδας 50+ που γνωρίζουν και επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μας.
«Γενικά, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Νορβηγών, με υψηλό δείκτη επαναλαμβανόμενων τουριστών που εκτιμούν τον πολιτισμικό της πλούτο, την Κρητική διατροφή, την ελληνική φιλοξενία και το ξεχωριστό Κρητικό τοπίο», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.
Στο μεταξύ, σε πρόφατη διεθνή έκθεση τουρισμού στην Στουτγκάρδη συμμετείχε και ο Δήμος Πλατανιά, όπως ανακοίνωσε χθες. Η έκθεση ολοκληρώθηκε με θετικά μηνύματα για την ερχόμενη τουριστική σεζόν. Τον Δήμο Πλατανιά εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Δασκαλάκης και ο Δημήτρης Μπατσάκης, οδηγός Περιβαλλοντικού και Περιηγητικού Τουρισμού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία -μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης- να προβάλουν και να αναδείξουν τις ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες και υποδομές της περιοχής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.