Μουσείο Τυπογραφείας

Αυξάνονται οι ανάγκες σε αίμα στα Χανιά

Αυξάνεται χρόνο με το χρόνο η ζήτηση σε αίμα από ανθρώπους που νοσηλεύονται είτε από παθολογικά αίτια είτε από τροχαία ατυχήματα. Η επισήμανση αυτή έγινε στο περιθώριο της χθεσινής εθελοντικής αιμοδοσίας στους χώρους τους Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.). Στο Μ.Α.Ι.Χ. βρέθηκε χθες ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων “Aγιος Ιωάννης”, που σε συνεργασία με το Tμήμα Aιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων πραγματοποίησαν για μια ακόμα χρονιά εθελοντική αιμοδοσία.

Η προσέλευση από τους φοιτητές, Ελληνες και ξένους καθώς και των εργαζομένων στο Μ.Α.Ι.Χ. ήταν αρκετά ικανοποιητική, ενώ συγκεντρώθηκαν αρκετές φιάλες αίμα. Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο επιμελητής Α΄ του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων Βασίλης Κωνστανταράκης τόνισε ότι «οι εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται καθόλη την διάρκεια του χρόνου, είναι πολύ σημαντικές, αφού δίνουν μια “ανάσα” στο Νοσοκομείο, μιας και οι ανάγκες για φιάλες αίματος σε συνανθρώπους μας που τις χρειάζονται δεν σταματούν ποτέ, ενώ υπάρχει χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερη ζήτηση, είτε από παθολογικά αίτια, είτε από τροχαία ατυχήματα».

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

Στο μεταξύ, εθελοντική αιμοδοσία και συλλογή τροφίμων οργανώνει το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων, τον Συνεταιρισμό Ηλεκτρολόγων και το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συνδέσμου (Λ. Καζαντζάκη 55 Βαμβακόπουλο).

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται ότι «όπως κάθε χρόνο ζητάμε την στήριξη όλων σας έτσι ώστε η προσφορά μας να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος από τους πολίτες, αποτελεί ένα δώρο ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας! Επίσης γίνεται συλλογή τροφίμων που θα διατεθούν στα Συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Μπορείτε να παραδώσετε τρόφιμα μακράς διαρκείας στο γραφείο του Συνδέσμου. Ολοι μαζί στηρίζουμε τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη για να μη μείνει ούτε ένας χωρίς τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.