Μουσείο Τυπογραφείας

Για τη Μεσόγειο

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι θάλασσες της Μεσογείου καθώς μειώνεται δραματικά η ζωή σε αυτές, επεσήμανε προ ημερών ο φιλέλληνας Πιερ Ιβ Κουστό, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση ντοκιμαντέρ με θέμα: «Τα μυστικά της Μεσογείου». Λάτρης της Ελλάδας, όπως ο πατέρας του, ο Πιερ Ιβ Κουστό, καταδύθηκε στους ίδιους βυθούς στους οποίους είχε βρεθεί πριν από περίπου τέσσερις δεκαετίες ο μέντοράς του με το ερευνητικό εμβληματικό σκάφος του «Καλυψώ».
Σε συνέντευξή του στα «Νέα» (13 Δεκεμβρίου 2011) ο γιος του Ζακ Ιβ Κουστό ανέφερε ότι «η θάλασσα, οι ωκεανοί πρέπει να μείνουν ζωντανοί», επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δεν έχει ούτε μία προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή», «τη στιγμή που η Ισπανία έχει 20» και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι «η Ισπανία έχει 6 εκατ. ευρώ ετησίως έσοδα από το συγκεκριμένο είδος τουρισμού».
Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις που πρέπει να μας προβληματίσουν.
Γ. ΛΥΒ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.