Μουσείο Τυπογραφείας

Κτηνοτρόφοι, εξισωτική, ζωοτροφές και Α.Τ.Ε.

Η εξισωτική αποζημίωση του 2011 δεν έχει καταβληθεί ακόμη στους κτηνοτρόφους, όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Κάνει να λάβουν, κατά συνέπεια, όπως και χιλιάδες άλλοι Ελληνες που περιμένουν… στο ακουστικό τους.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική κρίση και τα επιμέρους προβλήματα του κλάδου, έχει προκαλέσει ασφυκτική πίεση σε αρκετούς κτηνοτρόφους, κυρίως «μικρομεσαίους».
Τις προάλλες, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, έλεγε ότι υπάρχουν συνάδελφοί του, που αδυνατούν να αγοράσουν ζωοτροφές -καθώς οι έμποροι δεν δίνουν πλέον επί πιστώσει- με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με αφανισμό τα ζώα τους.
Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος υπέβαλε, πρόσφατα, αίτημα στην Αγροτική Τράπεζα να χορηγήσει στα μέλη του εγγυητική επιστολή -με εγγύηση την εξισωτική αποζημίωση του 2011- «για την αγορά ζωοτροφών και μόνο, γιατί λόγω της οικονομικής κρίσης και εξαιτίας του ότι οι έμποροι ζωοτροφών δεν χορηγούν με πίστωση ζωοτροφές τα ζώα μας βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και κινδυνεύει να καταστραφεί το ζωικό μας κεφάλαιο».
Προτείνει, δε, ο Σύλλογος «η εγγυητική επιστολή αυτή να δοθεί στους κτηνοτρόφους που ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους προς την τράπεζα, κατά το παρελθόν».
Μείζον το πρόβλημα. Λογικό το αίτημα.
Η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας θα δείξει την αναγκαία στοιχειώδη ευαισθησία, από τη στιγμή μάλιστα που δεν πρόκειται να χάσει τα λεφτά του το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα;
Αν ναι, οφείλει να το πράξει άμεσα. Πριν οι συνέπειες της οικονομικής ασφυξίας       -και- για τους κτηνοτρόφους προκαλέσουν μη αναστρέψιμες καταστάσεις.
Γ. ΓΕΩΡΓ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.