Μουσείο Τυπογραφείας

Ελεύθερο λογισμικό σε Δήμους και Περιφέρεια

Eκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να εξασφαλίσει το ελληνικό δημόσιο, αν εγκαθιστούσε ελεύθερο λογισμικό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δημοσίων Υπηρεσιών.
Ισάξιο -αν όχι καλύτερο- από τα επί πληρωμή προγράμματα, το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του κρατικού μηχανισμού με ασφάλεια και σταθερότητα.
Τα ακούει αυτά η Τοπική Αυτοδιοίκηση; Γιατί θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να κοιτούσαν τα ποσά που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν Δήμοι και Περιφέρεια από την εγκατάσταση ελεύθερου λογισμικού.
Το απαραίτητο λειτουργικό για έναν συμβατικό υπολογιστή κοστίζει περίπου 190 – 200 ευρώ. Πολλαπλασιάστε αυτό το νούμερο επί τον αριθμό των υπολογιστών που υπάρχουν σε έναν Δήμο και βγάλτε συμπέρασμα…
Εξίσου σημαντικό ότι στα Χανιά δραστηριοποιείται χρόνια με επιτυχία το Πολυτεχνείο Κρήτης σε αυτό τον τομέα και υπάρχει η απαραίτητη τεχνογνωσία.
Λεφτά… υπάρχουν. Αρκεί να ξέρει η Αυτοδιοίκηση από που μπορεί να τα βγάλει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.