Μουσείο Τυπογραφείας

Σημαντική προσπάθεια

Η  μέχρι σήμερα πορεία της Ομάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής Ελιάς Νομού Χανίων αποδεικνύει, εν πολλοίς, ότι υπάρχει ελπίδα στον πρωτογενή τομέα, όταν οι αγρότες ενώνουν τις δυνάμεις τους, πέραν και εκτός λογής – λογής νουθεσιών, βάζουν στόχους και τους υπηρετούν με συνέπεια και με αξιοποίηση της απαραίτητης τεχνογνωσίας.
Ηδη η Ομάδα αριθμεί πάνω 1.300 μέλη από διάφορες περιοχές του Νομού και έχει στόχο να φτάσει, ακόμα και να ξεπεράσει τα 2.000. Ο στόχος είναι λογικός, αν όχι απολύτως αναγκαίος. Γιατί μόνο έτσι θα καταφέρει η Ομάδα να διεισδύσει σε σημαντικές αγορές, οι οποίες ζητούν μεν πιστοποιημένο ελαιόλαδο, αλλά σε μεγάλες ποσότητες. Και μόνο έτσι θα πετύχει καλύτερες τιμές για τα μέλη της. Ταυτοχρόνως, δε, μόνο έτσι θα δώσει τη δυνατότητα σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν επιλέξει να διαμένουν στην ενδοχώρα του Νομού, να παραμείνουν στις εστίες τους. Η προσπάθεια, κατά συνέπεια, που καταβάλλεται από το 2004           -χρονιά ίδρυσης της Ομάδας- μέχρι και σήμερα είναι σημαντική.
Σε λίγες ημέρες αντιπροσωπεία της Ομάδας καθώς και αιρετοί θα ταξιδέψουν στην Κίνα, όπου ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το κρητικό λάδι. Το μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο. Αρκεί να συνεχιστεί η σοβαρή προσπάθεια και να αγκαλιαστεί απ’ όλους όσοι είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Γ. Γεωργ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.