Μουσείο Τυπογραφείας

Ωρες συνευθύνης

Οσο πιο τραγική είναι η κατάσταση μιας οικονομίας τόσο πιο τραγικές και απρόβλεπτες είναι οι πολιτικές εξελίξεις.
Οι μαθητευόμενοι μάγοι με τις τεχνητές κρίσεις και τις μπλόφες «εσωτερικού χώρου» έχουν διάρκεια μόνο 48 ώρες, τα θαύματα διαρκούν 7 ημέρες και η αβεβαιότητα αρκετά περισσότερο, όπως αντιλαμβάνονται εσχάτως όλοι οι Ελληνες.
Ο πρωθυπουργός της χώρας αναδιπλώθηκε άτακτα με το δημοψήφισμα, η Ελλάς μετετράπη σε διαπλανητικό πτυελοδοχείο, οι πολιτικές εξελίξεις εισέρχονται στην ατραπό της κρισιμότητας της ιστορικής συγκυρίας.
Οι παλαιοί πολιτικοί, οι χαρισματικοί, που λένε και οι καλαμαράδες, είχαν μια μοναδική προδιάθεση να δημιουργούν ανώφελες τεχνητές κρίσεις σε αυτήν τη χώρα.
Το παρόν σημείωμα δεν έχει σκοπό να μοχλεύσει ιστορικό διδακτισμό, απλά επισημαίνει ότι η δημαγωγική λαγνεία των κρίσεων για εσωτερική κατανάλωση κράτησαν καθηλωμένο τον λαό μας στον φτηνό εθνικισμό και στη λαφυραγώγηση της ψήφου του.
Τώρα το άτοπον της δημοκοπίας θυμίζει… ανέκδοτο νεκροταφείου και οι σκεπτόμενοι αναρωτιούνται με σαρκασμό εάν επί παραδείγματι οι Αμερικανοί θα κάνουν δημοψήφισμα για να ξεπληρώσουν τους Κινέζους ομολογιούχους.
Αυτά όσον αφορά τους ερασιτέχνες του κινδύνου των κινήσεων εντυπωσιασμού.
Υπάρχει όμως και η πατρίδα!
Οχι εκείνη των δημοσκοπήσεων ή της εξεγερτικής διέγερσης.
Υπάρχει η πατρίδα των Ελλήνων που αγωνιούν και πρέπει άμεσα να κυβερνηθεί, υπάρχει η πατρίδα που πρέπει άμεσα να βρει τον προσδιορισμό της εντός της Ενωμένης Ευρώπης, υπάρχει η πατρίδα που δεν αντέχει το θολό πολιτικό τοπίο.
Η Δημοκρατία θέλει καθαρές λύσεις εντός των συνταγματικών επιταγών.
Ο πατριωτισμός γεννά γρήγορη αντίδραση και συνευθύνη.
Τώρα δεν περισσεύει κανείς.
Γ. Ουντ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.