Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση πολιτών για τα τροχαία

Με σύνθημα «Ξανακλείνουμε τον δρόμο και ανοίγουμε την πόρτα στη ζωή» πολίτες της Κρήτης πραγματοποιούν αύριο συμβολική κατάληψη του δρόμου στη διασταύρωση της Επισκοπής, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη κατάσταση του Β.Ο.Α.Κ.
Το κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση πραγματοποιείται μέσα από το Facebook (http://www.facebook.com/event.php?eid=231623876873329), με τους πολίτες να δίνουν ραντεβού στις 11.30 π.μ. στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στο ύψος της Επισκοπής.
«Aς κρατήσουμε ένα κεράκι την ώρα του μνημοσύνου για τους αδικοχαμένους του Β.Ο.Α.Κ.! Ολοι έχουμε ένα φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο που έχει χαθεί στην άσφαλτο! Ολοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα! Οχι άλλη ανοχή! Οχι άλλο αίμα άδικα! Ελεος πια με αυτή την κατάσταση!», αναφέρει ένα από τα μηνύματα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κινητοποίησης.
Από την αρχή του χρόνου 53 άνθρωποι στην Κρήτη έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Μία από τις αιτίες των πολλών τροχαίων είναι και η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον Βόρειο Οδικό Αξονα, γεγονός που έδωσε το έναυσμα στους πολίτες να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, αντίστοιχη με την οποία είχε γίνει και πέρυσι στη γέφυρα του Πετρέ.
Μέχρι χθες βράδυ δεκάδες μέλη της σελίδας είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν στη διαμαρτυρία, η οποία στοχεύει να στείλει ένα μήνυμα στην Πολιτεία για την ανάγκη έργων στο οδικό δίκτυο του νησιού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα