Μουσείο Τυπογραφείας

Τραγικός θάνατος

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον 53χρονο Ρεθυμνιώτη, Γιώργο Κασωτάκη, ο οποίος χθες το πρωί τραυματίστηκε θανάσιμα, την ώρα που προσπαθούσε να ξεφορτώσει από το φορτηγό όχημά του οικοδομικά υλικά στα Τρία Μοναστήρια.
Το χωριό του, η Αργυρούπολη, έχει βυθιστεί στο πένθος και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την τραγική κατάληξη που είχε το χθεσινό μεροκάματο για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό στους συγγενείς και στους φίλους του.
Ο άτυχος άνδρας γύρω στις 11 το πρωί είχε πάει στα Τρία Μοναστήρια προκειμένου να ξεφορτώσει κάποια οικοδομικά υλικά για την κατασκευή ενός τοίχου στήριξης. Εκεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τοποθέτησε ένα ξύλο στην κάτω πλευρά της πίσω πόρτας του φορτηγού, αφού πρώτα είχε φροντίσει η καρότσα να έχει την απαραίτητη κλίση για την εκφόρτωση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζήτησε από τους εργάτες που βρίσκονταν εκεί να τον βοηθήσουν για να στερεώσει την πόρτα και στη συνέχεια τους προειδοποίησε να απομακρυνθούν, επειδή η πόρτα ήταν βαριά και θα μπορούσε να τους τραυματίσει. Δυστυχώς, ο ίδιος ήταν αυτός που τραυματίστηκε βαρύτατα, όταν σε ανύποπτο χρόνο το ξύλο έφυγε από τη θέση του, με αποτέλεσμα η βαριά πόρτα να τον χτυπήσει στο κεφάλι, που «σφηνώθηκε» σε γάντζο που βρισκόταν στο πίσω μέρος του φορτηγού.
Πανικόβλητοι οι υπόλοιποι εργάτες ειδοποίησαν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στο σημείο. Οταν έφτασαν οι πυροσβέστες διαπίστωσαν πως ο άτυχος άνδρας ήταν πολύ βαριά τραυματισμένος και έτσι, εκτός από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, ζήτησαν να μεταβεί στο σημείο του περιστατικού και γιατρός, όπως και έγινε λίγα λεπτά αργότερα. Ο 53χρονος απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας -διαπιστώνοντας την κρισιμότητα της κατάστασής του- τον διασωλήνωσαν και έκριναν πως έπρεπε να διακομιστεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων.
Εκεί, δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο 53χρονος έχασε τη μάχη με τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.
Την προανάκριση για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 53χρονου ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα  Ρεθύμνου.
Α.Κ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.