Μουσείο Τυπογραφείας

Ξανά δίκη για τα Ζωνιανά

ΡΕΘΥΜΝΟ
Για τις 29 Φεβρουαρίου του 2012 ορίστηκε να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η πολύκροτη υπόθεση των Ζωνιανών, όπως αποφασίστηκε τις προηγούμενες ημέρες. Εφεση κατά της απόφασης έχουν καταθέσει συνολικά οι 28 από τους 41 κατηγορουμένους, για τους οποίους η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά ήταν καταδικαστική. Από αυτούς, σήμερα οι τέσσερις που καταδικάστηκαν με τις μεγαλύτερες ποινές συνεχίζουν να βρίσκονται στις φυλακές, καθώς και ένας ακόμα, ο οποίος είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν παρέστη ποτέ στη δίκη και συνελήφθη πριν από λίγους μήνες στην Αθήνα.
Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης είχε καταδικαστεί μόνο ένας Αλβανός υπήκοος, ο οποίος ουδέποτε εμφανίστηκε στο δικαστήριο και μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.
Στις φυλακές παραμένουν σήμερα οι:
Π.Ζ.: είχε κριθεί ένοχος για εγκληματική οργάνωση, κλοπή Ι.Χ., απλή συνέργεια σε ληστεία στις Γωνιές, κατοχή ποσότητας κοκαΐνης 1692 γρ., καλλιέργειας κάνναβης 50 δενδρυλλίων, 1,5 γρ. κάνναβης και κατοχής φυσιγγίων (ποινή κάθειρξης 25 χρόνια και χρηματική εγγύηση 110 χιλ. ευρώ).
Χ.Κ. του Γ: είχε κριθεί ένοχος για εγκληματική οργάνωση, για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, για αντίσταση, για απλή συνέργεια σε φθορά πράγματος για το κοινό όφελος, για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και χασίς), εμπορία πυρομαχικών, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και απάτη, εξακολουθητικής πώλησης ναρκωτικών (ποινή κάθειρξης 25 ετών).
Κ.Κ. του Γ: είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και για αντίσταση και για απλή συνέργεια σε διακεκριμένη φθορά (ποινή 21 έτη και 6 μήνες).
Μ.Κ. του Ι: είχε κριθεί ένοχος για εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και χασίς), παράνομη εμπορία πυρομαχικών (ποινή 25 ετών).
Γ.Δ. του Π: είχε κριθεί ένοχος για εγκληματική οργάνωση και δεν είχε ανασταλτική δράση η απόφαση, καθώς δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο.
Α.Κ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.