Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Από θύματα κατηγορούμενες

ΡΕΘΥΜΝΟ
Επιβεβαιώθηκε και με το πόρισμα του ιατροδικαστή αυτό που από την πρώτη στιγμή διαφάνηκε σχετικά με την καταγγελία που έγινε στις 21 Ιουνίου από δύο νεαρές Βρετανίδες ότι είχαν πέσει θύματα βιασμού στον Πλακιά.
Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, η καταγγελία των δύο νεαρών τουριστριών αποδείχθηκε ψευδής, αφού τίποτα από όσα είχαν αναφέρει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου και στο Αστυνομικό Τμήμα Σπηλίου, που συνεργάστηκαν για την προανάκριση δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Ετσι, από καταγγέλλουσες οι δύο Βρετανίδες είναι κατηγορούμενες, αφού σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση!
Οι δύο νεαρές είχαν καταγγείλει ότι φεύγοντας από μπαρ στον Πλακιά δύο άγνωστα άτομα τις είχαν οδηγήσει σε ερημική τοποθεσία και τις βίασαν με τη χρήση βίας. Ωστόσο, τα λεγόμενα τους δεν μπόρεσαν να πείσουν τους αστυνομικούς καθώς δεν κατάφεραν επί της ουσίας να δώσουν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, που να αποδεικνύει τα όσα είχαν αναφέρει.
Εκτός του ότι δεν έδωσαν σαφείς περιγραφές για τα δύο άτομα, που υποτίθεται τις είχαν βιάσει, στο σημείο που είχαν υποδείξει ως τον τόπο τέλεσης του αδικήματος δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι υπήρξε πάλη ή ανθρώπινη παρουσία. Οι τουρίστριες είχαν αναφέρει ότι οι ίδιες αντιστάθηκαν και ότι ανάμεσα σε αυτές και τους δύο άντρες υπήρξε και πάλη, ενώ υποστήριξαν ότι είχαν δεχθεί χτυπήματα στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός τους.
Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ευρήματα τέτοια που να συνηγορούν στην πράξη του βιασμού, ενώ στο σώμα τους δεν βρέθηκαν ούτε εκχυμώσεις ή εκδορές που να δείχνουν ότι υπήρξε αντίσταση και πάλη.
Ετσι, σύμφωνα με την Α.Δ. Ρεθύμνου οι δύο νεαρές εν γνώσει τους κατέθεσαν ψευδώς ότι έπεσαν θύματα βιασμού, γιατί προφανώς ήθελαν να πάρουν στα χέρια τους μία βεβαίωση στην οποία να αναφέρεται ότι έπεσαν θύματα βιασμού.
Η 23χρονη και η 25χρονη αποχώρησαν από την Κρήτη, όπου έκαναν διακοπές, δύο ημέρες μετά την καταγγελία τους και ενώ αναζητήθηκαν στον τόπο διαμονής τους δεν εντοπίστηκαν.
Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από την Υ.Α. Ρεθύμνου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα