Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ´σύσταση εγκληματικής οργάνωσης´ κατηγορούνται τέσσερις ημεδαποί από τους οποίους οι δύο, ηλικίας 26 ετών έκαστος, συνελήφθησαν στα Χανιά, ενώ οι υπόλοιποι, ηλικίας 19 και 25 ετών, αναζητούνται.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε διάστημα δύο μηνών είχαν διαρρήξει δώδεκα σπίτια στην πόλη των Χανίων και είχαν αφαιρέσει κοσμήματα αξίας 41.700 ευρώ, χρηματικό ποσό 4.500 ευρώ και διάφορα ηλεκτρονικά είδη.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, 20 Ιουνίου, οπότε συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων οι δύο 26χρονοι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης ´κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ότι οι παραπάνω δράστες διαπράττουν κλοπές στην πόλη των Χανίων, αφού εντοπίστηκαν, τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση. Ακινητοποιήθηκαν, όταν κατελήφθησαν να μεταβαίνουν σε κατάστημα – ανταλλακτήριο κοσμημάτων, έχοντας στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό κοσμημάτων και συλλεκτικών νομισμάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν´.
Από την αστυνομική έρευνα, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, ´προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες, ενεργώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, μαζί με δύο ακόμα ημεδαπούς, ηλικίας 19 και 25 ετών, οι οποίοι αναζητούνται, διέπραξαν, κατά το  χρονικό διάστημα από 24-4-2011 έως 20-6-2011, δώδεκα κλοπές σε οικίες στην πόλη των Χανίων, αφαιρώντας κοσμήματα συνολικής αξίας 41.700 ευρώ, χρηματικό ποσό 4.550 ευρώ και διάφορα ηλεκτρονικά ειδή (laptop, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.)´.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και αναμένεται αύριο να περάσουν και από τον ανακριτή Χανίων. 
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.