Μουσείο Τυπογραφείας

Μικρές ειδήσεις

ΕΛΓΑ: Στα αιτήματά τους αναφέρονται σε χθεσινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ που απεργούν από τις 20 Ιουνίου  με  απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ.
Διεκδικούν:
1) Τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της γεωργικής παραγωγής της χώρας μας μέσα από έναν Οργανισμό Κοινωνικού Χαρακτήρα στο πλευρό των αγροτών.
2) Την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.
3) Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Ν. 3943/11 και του Ν. 3845/10 το ασφυκτικό πλαίσιο των οποίων ουσιαστικά οδηγεί τον Οργανισμό σε αδυναμία λειτουργίας.
4) Την απόσυρση των ένδικων μέσων που έχει ασκήσει ο Οργανισμός ΕΛΓΑ εναντίον των αποφάσεων του Α.Σ.Ε.Π.
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας αναστολής των πλειστηριασμών στις 30 Ιουνίου η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών έστειλε επιστολή – υπόμνημα στους οικονομικούς και αρμόδιους υπουργούς (Βενιζέλο, Χρυσοχοΐδη, Κουτρουμάνη και Παπαϊωάννου) που την κοινοποιεί και στον γεν. γραμματέα Καταναλωτή κ. Σπυράκο, στους οποίους καταθέτει τις προτάσεις και τα αιτήματά της, τα οποία, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, μεταξύ αυτών είναι: Αμεση παράταση της απαγόρευσης αναγκαστικού πλειστηριασμού της κύριας ή της μοναδικής κατοικίας για όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των εμπόρων και για χρονικό διάστημα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 ανεξαρτήτως ποσού χρέους. Κατάργηση καταδιωκτικών και ασφαλιστικών μέτρων, όταν ο δανειολήπτης έχει καταθέσει αίτηση ρύθμισης οφειλών ενώπιον του Ειρηνοδικείου. Μέριμνα για τους αδύναμους πολίτες να επιδίδουν την αίτηση στους πιστωτές μέσω δικαστικών επιμελητών.
ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ: Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύει τον καθηγητή David Κhayat σε επίτιμο διδάκτορα την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών Σπουδών  του Τμήματος.
Η αναγόρευση του τιμώμενου θα γίνει από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Ιωσήφ Παπαματθαιάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.