Μουσείο Τυπογραφείας

Να λειτουργήσει η Υποδομές Κρήτης Α.Ε.

Την απόλυτη αναγκαιότητα να υλοποιηθεί το συντομότερο η κυβερνητική εξαγγελία σχετικά με τη λειτουργία της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.», επισημαίνει ο Ευτύχης Δαμιανάκης. Σε επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή, με αποδέκτη τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, ο Χανιώτης βουλευτής καλεί, επίσης, την πολιτική ηγεσία τού υπουργείου να τον ενημερώσει για τον έως σήμερα προγραμματισμό των σχεδιαζόμενων έργων για το Βόρειο και το Νότιο Οδικό Άξονα Κρήτης. Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί σήμερα Παρασκευή, στις 10 το πρωί, στην ολομέλεια της Βουλής. 
Αναλυτικότερα, ο κ. Δαμιανάκης υπενθυμίζει ότι στις 23 Μαρτίου 2010, ο κ. Ρέππας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων Γιάννη Οικονομίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, εξήγγειλε, στο χώρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, την ίδρυση και λειτουργία εντός του 2010 της εταιρείας με την επωνυμία «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.». Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, η εταιρεία αυτή επρόκειτο να αναλάβει, στα πρότυπα της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», το σχεδιασμό και την κατασκευή των μεγάλων οδικών και άλλων έργων του νησιού. Παράλληλα, ο υπουργός είχε ανακοινώσει 20 σημαντικές παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα τμήματα του βόρειου και του νότιου οδικού άξονα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Δαμιανάκης κάνει ακόμη αναφορά σε απόφαση της διυπουργικής επιτροπής, που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, στις 3 Αυγούστου 2010, σχετικά με τη σύσταση της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.». Εκτοτε, ωστόσο, όπως σημειώνει ο βουλευτής, «η λειτουργία της παραμένει ζητούμενο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.