Μουσείο Τυπογραφείας

Η επιστροφή των χίπις

Οι χίπις ξανάρχονται στα Μάταλα. Η παγκόσμια συνάντηση των πρώην χίπηδων έχει ήδη προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου, με την πρόσκληση να απευθύνεται στα… ατίθασα νιάτα που πέρασαν από τα Μάταλα της Κρήτης και ξεσήκωσαν με την εικόνα, την παρουσία και τον ελεύθερο τρόπο ζωής τους τα ήθη των Κρητικών -και όχι μόνον- εκείνης της εποχής.
Οι περιπλανώμενοι χίπις ανακάλυψαν τις εγκαταλελειμμένες μέχρι τότε σπηλιές και μαγεμένοι από τη χρυσαφένια παραλία και τα γαλαζοπράσινα νερά της αποφάσισαν να μετατρέψουν το αλλοτινό ψαροχώρι σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του παγκόσμιου κινήματός τους. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, οι παγκόσμιας εμβέλειας σταρ Bob Dylan, Keith Richards, Cat Stevens κ.ά. επισκέφθηκαν τον τόπο, κάτι που αργότερα μιμήθηκαν και πολλοί άλλοι, απλοί πολίτες και επώνυμοι.
Εμπνευστές της ιδέας αυτής είναι ο συγγραφέας Arn Strohmeyer και ο εκδότης Thomas Balistier, οι οποίοι τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για την Κρήτη και έχουν αφιερώσει στο νησί σειρά βιβλίων. Για την κινητοποίηση και την «επανασύνδεση» των χίπις έχει επιστρατευτεί, όπως είναι φυσικό, το Διαδίκτυο.
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν σε αυτή τη μοναδική συνάντηση θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέσω της ιστοσελίδας www.arnstrohmeyer.de με τους οργανωτές για περισσότερες λεπτομέρειες, οι οποίοι ελπίζουν ότι η πρωτοβουλία τους θα βρει ανταπόκριση σε όλο τον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.