Μουσείο Τυπογραφείας

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡTΙΟ
Εφαρμογή του μέτρου απόσυρσης Ι.Χ.
Αθήνα
Από τον ερχόμενο Μάρτιο θα εφαρμοστεί το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων Ι.Χ., όπως δήλωσε στον BHMA 99,5 o υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς. Καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 20ή Δεκεμβρίου 2011.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι έχει ήδη υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών) και από την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι το μέτρο θα οδηγήσει σε τόνωση των εσόδων του Κράτους, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα ο κλάδος είχε σοβαρά προβλήματα.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ
Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για διευκολύνσεις θεωρήσεων
Αθήνα
Σύσκεψη με θέμα «διευκολύνσεις θεωρήσεων σε χώρες ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος» θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνου καθώς επίσης και του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ
Ανάγκη σταθερότητας τραπεζικού συστήματος
Αθήνα
Την αναγκαιότητα ενίσχυσης της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος και της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα συμπεράσματα των πρόσφατων συναντήσεων του προέδρου της Ν.Δ. με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν – Κλοντ Τρισέ και τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ο διευθυντής του Γραφείου Προέδρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο σύμβουλος του Προέδρου, καθηγητής Ιωάννης Μουρμούρας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
´Ναι´ στον διάλογο για
το δημοσιονομικό πλαίσιο
Αθήνα
Θετική είναι η ανταπόκριση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο κάλεσμα του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για διάλογο επί του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής με χρονικό ορίζοντα το 2015. Την πρόσκληση έχει αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΝ, ενώ θετικά έχει απαντήσει ο ΛΑΟΣ. Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνει: «Η Δημοκρατική Συμμαχία θεωρεί ότι είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο να σταματήσουν άμεσα οι κομματικοί σκυλοκαβγάδες και να υπάρξει εθνική συνεννόηση τόσο για την περαιτέρω μείωση των ελλειμμάτων όσο και για ένα οργανωμένο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης και όχι εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, το οποίο θα συμφωνηθεί από τις πολιτικές δυνάμεις σε βάθος δεκαετίας και θα μπορέσει να αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα και κυρίως ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Παπακωνσταντίνου και θα καταθέσει με σαφήνεια τις προτάσεις της, διότι πιστεύει ότι αν δεν υπάρξει εθνική συνεννόηση για τις δύσκολες αυτές αποφάσεις, είναι πολύ κοντά η απώλεια του ελέγχου της οικονομίας, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα και τον λαό».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
Η ΝΔ ζητά απομάκρυνση
του Γ. Παπακωνσταντίνου
Αθήνα
Την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζήτησε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής της τρόικας.
«Είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα από την κυβέρνηση. Η μεταμεσονύκτια θεατρική παράστασή της αποτελεί φαρσοκωμωδία. Η χθεσινή τηλεοπτική κατάργησή της από την τρόικα, που προσέβαλε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, είχε ήδη συντελεστεί με το Μνημόνιο, που υπέγραψε πανηγυρίζοντας», τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ  Γ. Μιχελάκης.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «ήταν η ίδια η κυβέρνηση που δεν είχε αντιδράσει όταν ο κ. Τόμσεν, στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου της τρόικας, είχε βάλει ευθέως κατά του θεσμικού ρόλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας».
«Πώς αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη πρόκληση της τρόικας, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας κάνει τη χάρη να μην συμπεριλάβει στη γενική εκποίηση τα αρχαία μας μνημεία. Πώς αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη ευκολία με την οποία θέλει να βγάλει στο σφυρί όλη τη δημόσια περιουσία», αναφέρει.
«Επί της ουσίας συμφωνεί [με τις ανακοινώσεις της τρόικας] και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας», παρατηρεί το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «αποτελεί στρατηγική τους επιλογή, για να ισχυροποιηθούν οι επιχειρηματική όμιλοι, η προώθηση μέτρων όπως: η με κάθε τρόπο κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και θεσμοθέτηση ατομικών, η δραστική μείωση των μισθών, η γενίκευση της ελαστικής προσωρινής εργασίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και υποδομών.»
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, τόνισε ότι «ούτε οι καθυστερημένοι κλαυθμοί του ΠΑΣΟΚ ούτε οι στείροι πανηγυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας θα τιθασεύσουν την αγριότητα των επελαυνόντων τροϊκανών». «Η κυβέρνηση έχει επιλέξει συνειδητά με ποιανού το μέρος είναι και όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, έκανε λόγο για ιταμό ύφος και απαράδεκτο περιεχόμενο απαιτήσεων. «Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες διότι επέτρεψε σε εκπροσώπους των δανειστών να ξεπερνούν τα όριά τους. Είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό για τις ακολουθούμενες πολιτικές της».
Η Δημοκρατική Συμμαχία αναφέρει: «Το πωλείται ?όπως είναι επιπλωμένο? δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρή πολιτική πρόταση για μια Ευρωπαϊκή Δημοκρατία όπως είναι η Ελλάδα. Δεν είναι εφαρμόσιμο. Κανιβαλίζει και απαξιώνει κάθε σοβαρή συζήτηση για αποκρατικοποιήσεις και άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.