Σημαντικές διακρίσεις για μία ακόμα χρονιά πέτυχαν οι χανιώτες αθλητές στο 8ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Brazilian Jiu Jitsu που διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία (ΙΒJJF) στην Λισαβόνα με πέντε από αυτούς να ανεβαίνουν μάλιστα στο βάθρο. Πρόκειται για αθλητές από την Ακαδημία ΒJJ Χανίων (φωτ. πάνω η αποστολή) με δάσκαλο τον Αντώνη Καπαδουκάκη (black belt από τον Rodrigo Medeiros και την ΙΒJJF)
Συγκεκριμένα τα μετάλλια (1 χρυσό, 4 χάλκινα) κατέκτησαν μετά από συναρπαστικούς αγώνες οι:
Παντελίδης Ανδρέας 1η θέση belt senior -64 κ.
Καπάκης Χρήστος (φωτ. 1) belt masters -94 κ.
Μπικάκης Μανώλης (φωτ. 2) belt adults +100 κ.
Σταυρουλάκης Πέτρος belt senior -76 κ.
Μπλαζουδάκης Δημήτρης (φωτ. 3) belt senior -70 κ.
Επίσης αγωνίσθηκαν χωρίς να καταφέρουν να μπουν στα μετάλλια παρά την αξιόλογη προσπάθειά τους άλλοι 4 αθλητές του ίδιου συλλόγου. Στην κατηγορία white belt adult στα – 94 κ. ο Δημήτρης Βολακάκης και στα + 100 κ. ο Νίκος Μπικάκης ενώ στην κατηγορία white belt master στα -76 κ. ο Κώστας Βογιατζάκης. Ακόμα στον προημιτελικό αγώνα στην κατηγορία blue belt master -76 κ. ο Γιάννης Ρουσάκης έχασε με avantaz.
Συνολικά 1900 αθλητές-τριες για 4 μέρες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό “για την κορυφαία τέχνη αυτοάμυνας στον κόσμο” όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετείχαν για μία ακόμα φορά κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ζίου ζίτσου στον κόσμο: Bruno Frazato, Rafael Mendes, Michael Iangi, Braulio Estima, Victor Estima, Rafael Iovato, Sengio Moraes, Rodrigo Cavaca, Kyra Gracie κ.α.
Επίσης παρουσία του υπεύθυνου των αγώνων Mr Siriema έγινε και η προγραμματισμένη συνάντηση των τεσσάρων επισήμων δασκάλων (black belt) της ΙΒJJF στην Ελλάδα: Καπαδουκάκη Αντώνη (BJJ Revolution Team), Μαρκεζ Χρήστου, Χατζηιακώβου Αρη (Gracie Barra) και Δημόπουλου David (Alliance) με θέμα την οργάνωση του BJJ στην χώρα μας. Αποφασίστηκε τελικά η θέση του κ. Καπαδουκάκη (φωτ. 4 με τον θρύλο του BJJ Leo Viera) δηλαδή η ανεξάρτητη πορεία της BJJ μέσα από ένα φορέα που θα περιλαμβάνει όλες τις επίσημες ομάδες της ΙΒJJF και απέκλεισε την συνεργασία και αναγνώριση του BJJ με οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδία ή αλλη μαχητική τέχνη στην Ελλάδα.
Να προσθέσουμε ότι η BJJ Revolution Team πήρε την 2η θέση (3η πέρυσι) στην κατηγορία Master και Senior δείχνωντας έτσι ότι είναι μία από τις πιο ισχυρές ομάδες jiu-jitsu στον κόσμο.
Ο προπονητής της χανιώτικης ομάδας Α. Καπαδουκάκης ευχαριστεί όλους τους αθλητές για την μεγάλη τους προσπάθεια καθώς και τον Σαριδάκη Νεκτάριο που συνόδεψε την αποστολή στην Πορτογαλία.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.