Μουσείο Τυπογραφείας

Παραπομπή Μαντέλη

Αθήνα
Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για δίκη παραπέμπει με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη με την κατηγορία της υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».
Οι εφέτες, μέλη του Συμβουλίου, έκαναν δεκτή με το βούλευμα (αριθμ 92/2011) την πρόταση της Εισαγγελέως, κας Αργ. Χουρδετσανάκη, για παραπομπή του πρώην υπουργού για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ενώ διατάσσουν, επίσης με το βούλευμά τους την παύση της ποινικής δίωξης σε ό,τι αφορά την περίοδο 30 /6/2004 έως 30/6/2005 και λόγω παραγραφής της ίδιας κατηγορίας καθώς έχει παρέλθει πενταετία. Η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τα οικονομικά έτη 2006 – 2007 και σχετίζεται με την ομολογία του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι μέσω του λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα στο όνομα Α. ROCOS έλαβε χρήματα από την Siemens ως προεκλογική χορηγία. Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens και έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ μετά την απολογία του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο κ. Μαντέλης έχει αναφερθεί στο παρελθόν  στη συγκεκριμένη υπόθεση, μετά από δημοσιεύματα ότι η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής διαπίστωσε μεγάλες διαφορές μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων με τα αντίστοιχα ποσά των τραπεζικών καταθέσεων πρώην υπουργών, που εμπλέκονται στην υπόθεση των ´μαύρων ταμείων´ της Siemens και τότε σε ανακοίνωσή του είχε υποστηρίξει ότι είναι καθ´ όλα νόμιμος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.