Μουσείο Τυπογραφείας

Φάρμακα από δημόσια Νοσοκομεία

Αθήνα
Με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια Νοσοκομεία θα απαντήσει η Πολιτεία, εφόσον οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πωλήσουν φάρμακα στη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Αυτό δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ. «Δεν θέλουμε τη σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια Νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο υπουργός.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές.
Αναπτύσσοντας την επερώτησή του το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ακολουθεί -μαζί με τη Νέα Δημοκρατία- πολιτική σταδιακής εμπορευματοποίησης της υγείας χρησιμοποιώντας εξαγγελίες, όπως αυτή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με μοναδικό στόχο την περικοπή των δαπανών.
«Χίλια σκευάσματα ευρείας χρήσης αφαιρέθηκαν από την κάλυψη των Ασφαλιστικών Ταμείων. Γιατί υπάρχει αποκλειστικότητα στα αντίγραφα φάρμακα για τους άστεγους και τους ανέργους;
Εξηγείστε την περικοπή του διαβητικού παπουτσιού από την κάλυψη των ταμείων» ζήτησε από την κυβέρνηση ο Νίκος Παπακωνσταντίνου.
«Πάνω από 21.000 είναι τα κενά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ ενώ την ίδια στιγμή, η εμπορευματοποίηση της υγείας γενικεύεται», κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. Απαντώντας, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι η έκτη χώρα στον πλανήτη σε ιατρικές δαπάνες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.