Μουσείο Τυπογραφείας

Αμείλικτοι απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς

Αθήνα
Αυστηρή προειδοποίηση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής και διαφθοράς απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε κομβικό τον ρόλο του ΣΔΟΕ και προανήγγειλε την ενίσχυσή του, ώστε να τιμωρούνται όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν. «Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα από το στιγμή που θα τηρείται ο νόμος. Όμως, η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση του συνόλου των υπηρεσιών του Υπουργείου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση τομέων, στους οποίους παρουσιάζονται ελλείψεις και κενά.
Για τους επίορκους εφοριακούς είπε πως δεν τιμούν το λειτούργημά τους και ζήτησε την απομόνωσή τους, λέγοντας ότι αυτές οι περιπτώσεις θα έρθουν στην επιφάνεια.
Αναφερόμενος στην σκανδαλολογία, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «οι πολίτες ζητούν να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει και για εμένα αυτό αποτελεί αρχή, κανόνα και οδηγό πορείας».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Γ. Καπελέρης ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι το 2011 «θα βγουν στο φως και θα τελειώσουν περιπτώσεις μείζονος σημασίας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.