Μουσείο Τυπογραφείας

Επαφές για συνεργασία

Δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού αλλά και της γεωργίας συζήτησε ο πρέσβης του Μαρόκου στην Ελλάδα Abdelkader El Ansari κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε προχθές στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη και τον δήμαρχο της πόλης Μανώλη Σκουλάκη.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ιδρυθεί προξενείο του Μαρόκου στην Κρήτη.
´Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. αντιπεριφερειάρχη θέματα που αφορούν κοινά ενδιαφέροντα μεταξύ των χωρών μας. Γνωρίζοντας τον πλούτο σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός  αλλά και ο  αγροτικός τομέας, πιστεύω ότι αυτά μπορούν να αποτελέσουν μια εποικοδομητική συνεργασία στο μέλλον´, είπε ο Μαροκινός πρέσβης.
´Με μεγάλη χαρά δέχτηκα τον κ. πρέσβη στην πόλη μας. Πιστεύω ότι οι δεσμοί που ενώνουν την Ελλάδα και το Μαρόκο είναι βαθείς και μεγάλοι´, δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε:
´Ο κ. πρέσβης μας ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ιδρυθεί προξενείο στην Κρήτη. Αυτό σημαίνει ότι οι ανταλλαγές σε πολλούς τομείς μεταξύ της Περιφέρειας της Κρήτης και του Μαρόκου θα γίνουν  ακόμα καλύτερες´.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ακολούθησε η εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου, παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Χανίων Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης, Δημήτρης Λειψάκης και Μανούσος Λιονάκης καθώς και η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν την από κοινού συνεργασία στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού καθώς και του περιβάλλοντος.
Ο πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα έθεσε στον δήμαρχο Χανίων το ζήτημα της καταγραφής των υπηκόων του Μαρόκου, που βρίσκονται στον Νομό Χανίων, με νόμιμο ή μη τρόπο. Αναγνωρίζοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα και ειδικότερα αυτό της «σύγχρονης δουλεμπορίας» επισημάνθηκε ότι πρόθεση της πρεσβείας είναι να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους εν λόγω υπηκόους. Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρξει στενή συνεργασία, με την άφιξη μάλιστα εντός των επομένων ημερών υπαλλήλων της πρεσβείας και τη λειτουργία ειδικού Γραφείου στον Δήμο Χανίων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης γνωστοποιήθηκε επίσης ότι στο προσεχές διάστημα θα ιδρυθεί στην Κρήτη προξενική αρχή του Βασιλείου του Μαρόκου.
Ο πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου προσέφερε στον δήμαρχο Χανίων μία έκδοση για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας του, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σκουλάκης του προσέφερε εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.