Μουσείο Τυπογραφείας

Φάλαινα 8 μέτρων!

Μια φάλαινα, μάλλον φυσητήρας, μήκους 8 μέτρων, ξέβρασε νεκρή χθες το πρωί η θάλασσα στις Δυτικές Ακτές των Χανίων και συγκεκριμένα  στα Λιβάδια Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου.
Το θαυμάσιο θηλαστικό, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, πρέπει να πέθανε, όταν η ουρά έμπλεξε ανάμεσα στα δίχτυα ψαράδων. Είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζεται νεκρό παρόμοιο θηλαστικό την τελευταία τριετία στην περιοχή.
Αλλη μια φάλαινα, ανάλογου περίπου μεγέθους, είχε εντοπιστεί νεκρή στην ίδια περιοχή κοντά στη Χρυσοσκαλίτισσα, αυτή τη φορά το καλοκαίρι του 2007.
´Εντοπίσαμε τη φάλαινα το πρωί της Κυριακής, γύρω στις 8, κοντά στη βραχώδη ακτή στην περιοχή του Αγίου Μάμα, στα Λιβάδια, κοντά στον οικισμό. Είναι περίπου 8 μέτρα και καλοδιατηρημένη κάτι που σημαίνει ότι πέθανε πρόσφατα´, ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Κισάμου και αλιέας κ. Βασίλης Μαρτσάκης.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος του θηλαστικού πρέπει σε μεγάλο βαθμό να οφείλεται στα δίχτυα που εντοπίστηκαν πάνω στην ουρά του.
´Στο πίσω μέρος της φάλαινας είναι ευδιάκριτα δίχτυα που κρατάνε την ουρά της. Πιθανόν να πέθανε εξαιτίας τους, αλλά αυτό είναι κάτι που θα διερευνήσει ειδική επιτροπή που θα  φτάσει το πρωί της Δευτέρας´, ανέφερε ο κ. Μαρτσάκης.
Οι κάτοικοι ειδοποίησαν τόσο το Λιμεναρχείο όσο και τον Δήμο Κισάμου καθώς θα απαιτηθεί η απομάκρυνση και η ταφή του θηλαστικού, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για μεγάλο χρονικό διάστημα. ´Στην περιοχή μας συναντάμε πολύ συχνά φάλαινες. Πέρα από αυτή που είχε ξεβραστεί πριν από τρία χρόνια και ήταν φανερό ότι είχε κτυπηθεί από κάποια προπέλα, εμείς που βγαίνουμε ανοιχτά στη θάλασσα για να ψαρέψουμε ξιφίες πολύ συχνά βλέπουμε φάλαινες και άλλα μεγάλα θηλαστικά´, τόνισε ο κ. Μαρτσάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.