Μουσείο Τυπογραφείας

Ενέργειες για την προστασία του Λαφονησίου

Ενέργειες για την προστασία του Λαφονησίου συμφωνήθηκαν κατά τη πρώτη μετεκλογική Παγκρήτια Συνδιάσκεψη της Περιφερειακής Κίνησης Πολιτών «Μια Κρήτη, Περιβάλλον – Ανθρωπος» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και γόνιμη συζήτηση την περασμένη Κυριακή στο Ηράκλειο.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
´Εγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το οποίο θεωρήθηκε ως αξιοπρεπής βάση για τη συνέχεια. Ολοι συμφώνησαν ότι η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση θα αποδείξει την πολιτική της χρησιμότητα αν έχει διάρκεια, ποιότητα και αποτελεσματικότητα στις παρεμβάσεις της.
Ψηφίστηκε επί της αρχής ο εσωτερικός κανονισμός της Κίνησης που κατοχυρώνει
μεταξύ άλλων τη συναίνεση στη λήψη των αποφάσεων και την εναλλαγή στα αιρετά αξιώματα.
Ο επικεφαλής της κίνησης και περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Ανηψητάκης εισηγήθηκε τους προγραμματικούς άξονες παρέμβασης της κίνησης ώστε να αποκτήσει η Περιφέρεια το ταχύτερο συνεκτικό, ισορροπημένο πρόγραμμα πέρα από τοπικισμούς που θα υπηρετεί το
όραμα να γίνει η Κρήτη ακμάζον κέντρο ειρήνης, πολιτισμού και φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών.
Ορίστηκε ομάδα τεκμηρίωσης για τη διαμόρφωση – υποστήριξη θέσεων και προτάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Γενικά, επιβεβαιώθηκε η διάθεση όλων να αναπτύξουν τη δραστηριότητα της Κίνησης μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και μέσα στην κοινωνία του νησιού
επιδιώκοντας συνεργασίες με φορείς και πρόσωπα, ιδίως αυτούς που έχουν να επιδείξουν παραδειγματικές δράσεις.
Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν ενέργειες για την προστασία του Λαφονησιού
με την άμεση έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ινναχωρίου όπως ομόθυμα ζητά η τοπική κοινωνία του πρώην Δήμου Ινναχωρίου.
Επίσης να προωθηθούν οι προτάσεις αξιοποίησης της πρώην βάσης Γουβών που προβλέπει το εγκεκριμένο  ΣΧΟΟΑΠ του τοπικού Δήμου.
Με την ευκαιρία της συνδιάσκεψης κόπηκε και η πίτα όπου ο τυχερός πήρε το βιβλίο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης “Η δημιουργία του Κρητικού τοπίου” των Oliver Rackham και Jennifer Mοody, πρωταγωνιστών της διεθνούς καμπάνιας για τη σωτηρία της περιοχής Τοπλού-Κάβο Σίδερο. Με βάση και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ το βιβλίο σηματοδοτεί την ελπίδα, ως δύσκολη αλλά και βάσιμη προοπτική για την Κρήτη”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.