Μουσείο Τυπογραφείας

?Κρίση και στην Παιδεία?

´Η οικονομική κρίση δεν είναι η μόνη κρίση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η κρίση στην Παιδεία είναι βαθύτερη και πολυετής´. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κα Βασιλική Τζότζολα, η οποία μίλησε χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Χανίων με θέμα την Παιδεία.
Η  κα Τζότζολα υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι «στόχος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τώρα ανοίγει τη βεντάλια των προτάσεών της στα ζητήματα των εθνικών θεμάτων, των οικονομικών και κυρίως της Παιδείας, δεν είναι πια η ενασχόληση και ο σχολιασμός των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, που έχει μάθει να βιώνει η χώρα, αλλά οι καινοτόμες προσπάθειες και η συνέχιση του σημαντικού έργου της Νέας Δημοκρατίας που άφησε η διακυβέρνηση των 5,5 χρόνων».
Η κα Τζότζολα επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι βασικοί στόχοι που θέτει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία είναι η καινοτομία στην έρευνα και την τεχνολογία και η παραγωγή νέας γνώσης.
«Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να τίθενται σε γενικό και αόριστο πλαίσιο όπως αυτή τη στιγμή κάνει η κα Διαμαντοπούλου. Ας ελπίσουμε ότι το πλαίσιο, το οποίο κινείται αυτή τη στιγμή ο διάλογος για την Παιδεία θα παραγάγει έργο προς το καλό του τόπου και της Παιδείας και δεν θα μείνει και πάλι στις καλένδες ως ένα γενικό και αόριστο κείμενο, το οποίο απέχει από τους στόχους που πρέπει να ακολουθούνται σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα της ανώτατης εκπαίδευσης», ανέφερε η κα Τζότζολα ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε τις σημαντικές περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία που προχώρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: «Η Νέα Δημοκρατία προϋπολόγισε και προενέκρινε 1.700.000.000 ευρώ για τα ΑΕΙ και 1.000.000.000 ευρώ για τα ΤΕΙ αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και μετέπειτα κυβέρνηση του μνημονίου, αποφάσισε να στερήσει τις τόσο αναγκαίες δαπάνες και κονδύλια από την Παιδεία τον τελευταίο χρόνο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.