Μουσείο Τυπογραφείας

Μήνυμα αλληλεγγύης

Μήνυμα αλληλεγγύης στέλνουν καλλιτέχνες των Χανίων, οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς έργα τους για την έκθεση που διοργανώνεται στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών με σκοπό την ενίσχυση των Συσσιτίων της Σπλάντζιας.
Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της έκθεσης, η οποία εγκαινιάστηκε προχθές και θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου, είχε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στα Συσσίτια της Σπλάντζιας, που λειτουργεί στο Στέκι.   
Στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στα Συσσίτια της Σπλάντζιας του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν παραχώρησαν δωρεάν τα έργα τους και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώλησή τους και από την ενίσχυση που ο κάθε επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να προσφέρει, θα δοθούν στα συσσίτια (για την αγορά τροφίμων και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων).
«Για κάθε έργο καθορίστηκε τιμή πώλησης 100?ευρώ διότι προτεραιότητα δίνεται από όλους (καλλιτέχνες και διοργανωτές) στον σκοπό. Τα έργα θα κληρωθούν στους ενδιαφερόμενους την Κυριακή 19/12, στις 6 μ.μ. και οι συμμετοχές για την κλήρωση θα μαζεύονται από 11 – 18/12 κάθε απόγευμα, κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης (7 – 11 μ.μ.)».
Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα: «Σε μια περίοδο που η βαρβαρότητα, η εγκατάλειψη, η αποξένωση και η ιδιοτέλεια περισσεύουν, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που τα προβλήματα πληθαίνουν, σε μια περίοδο που μικροί και μεγάλοι πόλεμοι εξαθλιώνουν μεγάλα κομμάτια του παγκόσμιου πληθυσμού, σε μια περίοδο που δίνονται όλο και λιγότερα στους πολλούς και όλο και περισσότερα στους λίγους, επιλέγουμε να αντισταθούμε αντιπαραθέτοντας την προσφορά, την ανθρωπιά, τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και συλλογικοτήτων. Επιλέγουμε να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.