Μουσείο Τυπογραφείας

Κακομεταχείριση ζώων και στην Ιεράπετρα

´Μαρτυρική ζωή επτά σκύλων και αιγοπροβάτων στην Ιεράπετρα´, καταγγέλλουν μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.
Παράλληλα επισημαίνουν ότι η Ε.Ε. έστειλε προειδοποίηση στη χώρα μας για την κακομεταχείριση ζώων.
Μεταξύ άλλων αναφέρουν:
´Καταγγελία έκανε κάποιο άτομο από την περιοχή της Ιεράπετρας Ν. Λασιθίου Κρήτης, την οποία απέστειλε στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Συλλόγων, στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τριτοκοσμικές και «απάνθρωπες» συνθήκες διαβίωσης που επιφυλάσσει κυνηγός στα σκυλιά του αλλά και στα αιγοπρόβατα. Δυστυχώς οι προβλέψεις της καταγγέλλουσας στο κείμενο της καταγγελίας, όσον αφορά τα σκυλιά άρχισαν να επιβεβαιώνονται, αφού από την ημέρα που την έστειλε αρμοδίως, μια εβδομάδα περίπου, πέθαναν τα δύο από τα 7 σκυλιά, τα δε υπόλοιπα βρίσκονται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση και δεν θα επιβιώσουν, αν δεν ληφθούν αμεσότατα μέτρα´.
Ακόμα σημειώνουν μεταξύ άλλων:
´Ως Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, αποτελούμενη αυτή τη στιγμή από 106 ενεργά και νόμιμα σωματεία δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε τέτοια περιστατικά σε όλη την Ελλαδα, μέχρι να μας ακούσουν οι πολιτικές και λοιπές αρχές της χώρας, μέχρι να αυξηθούν κατακόρυφα οι ποινές και τα πρόστιμα κατά των υπανθρώπων αυτών, μέχρι η χώρα μας θέλοντας και μη,  σκύψει πάνω από τα θέματα των ζώων και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στα ζώα συντροφιάς, μέχρι που να αρχίσει η κατάσταση να βελτιώνεται σημαντικά´.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.