Μουσείο Τυπογραφείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε χθες το πρωί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.) στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Αύριο Πέμπτη στη 1 μ.μ. το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Όπως ανέφερε ο κ. Βάγιας Βάγιας από τη γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών “σε πανελλαδικό επίπεδο το Μέτωπο Αγώνα έχει καλέσει σε κινητοποιήσεις φοιτητές και σπουδαστές ενάντια στο Μνημόνιο της Παιδείας που προωθεί η κυβέρνηση και στο Μνημόνιο διαρκείας που χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων και όλου του λαού”.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι σπουδαστές διεκδικούν: “Δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση δημόσια, να μην περάσει ο νέος νόμος –  πλαίσιο, να μην εισάγονται επιχειρήσεις μέσα στα Πανεπιστήμια, επτάωρο πενθήμερο, πλήρη κάλυψη των ανέργων, σταθερή δουλειά για όλους. Αυτά ίσως να ακούγονται ουτοπικά αλλά ο λαός με τη δικιά του πλειοψηφία μπορεί να τα διεκδικήσει και όχι να κάθεται κι απλά να μιζεριάζει νομίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποια λύση. Οι εχθροί μας μπορεί να αγωνίζονται να σκύψουμε το κεφάλι αλλά εμείς πρέπει να αποδείξουμε και να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο”.
Ελ.Φ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.