Μουσείο Τυπογραφείας

Επισημοποιήθηκε το σύστημα διεξαγωγής

Η ΕΣΠΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα τη συμληρωματική ειδική προκήρυξη των φετινών παγκρήτιων πρωταθλημάτων βόλεϊ, στην οποία αναφέρεται ο τρόπος διεξαγωγής τους, χωρίς να υπάρχουν διαφορές σε ότι -ανεπίσημα- είχαμε αναφέρει μετά τις κληρώσεις.
Σύμφωνα με την προκήρυξη και φέτος κάθε ομάδα μπορεί να παρατάσεται στο γήπεδο έχοντας ελάχιστο αριθμό έξι παικτών -παικτριών, ενώ σε όλες τις κατηγορίες οι προπονητές των ομάδων θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι εφοδιασμένοι με κάρτα προπονητού ΣΕΠΠΕ. Αναλυτικότερα τα πιο σημαντικά άρθρα.
Ε. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η κατηγορία ανδρών θα διεξαχθεί με το σύστημα δύο γύρων (εντός και εκτός έδρας αγώνες) και πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται αυτή με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.΄Εναρξη στις 28 Νοεμβρίου 2010.
Σε αυτήν των γυναικών οι ομάδες είναι χωρισμένες, με γεωγραφικά κριτήρια, σε 2 ομίλους. Στον κάθ´ έναν, τα σωματεία θ´ αγωνιστούν μεταξύ τους σε 2 γύρους (εντός-εκτός έδρας) και στην ημιτελική φάση θα παίξουν ΧΙΑΣΤΙ σε 2 αγώνες (εντός και εκτός έδρας) η 1η του Α´ ομίλου με τη 2η του Β´ ομίλου και η 1η του Β´ με τη 2η του Α´ (πρώτο ματς στην έδρα αυτής με την υψηλότερη βαθμολογία). Στην τελική φάση θα συμμετέχουν οι δυο νικήτριες, που θα δώσουν 2 αγώνες, ενώ η έδρα του πρώτου θα καθοριστεί με κλήρωση. Έναρξη πρωταθλήματος στις 28 Νοεμβρίου 2010.
Η. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μορφή τουρνουά ενός γύρου, το οποίο θα γίνει στο Ηράκλειο στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου. Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή που θα καταλάβει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ημερομηνίες διεξαγωγής 20-21 Νοεμβρίου 2010, μετέχουν οι ομάδες Α.Ο. Κύδων, ΓΕΗ, Μεσαρά, Άθλεση.
Θ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Σε 2 ομίλους είναι χωρισμένη -με γεωγραφικά κριτήρια- η κατηγορία παίδων και οι ομάδες που συμμετέχουν θ´ αγωνιστούν μεταξύ τους σε πρωτάθλημα 2 γύρων (εντός-εκτός έδρας). Για την ημιτελική φάση, οι ομάδες θα συναντηθούν ΧΙΑΣΤΙ, σε έναν αγώνα που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, ως εξής: 1η του Α´ ομίλου με τη 2η του Β´ ομίλου και 1η του Β´ με τη 2η του Α´. Στην τελική φάση θα συμμετάσχουν οι δυο νικήτριες, που θα δώσουν έναν αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο. Έναρξη πρωταθλήματος στις 11 Δεκεμβρίου 2010
Όσον αφορά τις κορασίδες, οι ομάδες απαρτίζουν 4 ομίλους, ανάλογα με τη γεωγραφική τους θέση και θα αγωνιστούν με το σύστημα των δύο γύρων (εντός και εκτός έδρας). Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους ΧΙΑΣΤΙ σε νοκ άουτ αγώνες ως εξής: 1η του Α´ ομίλου- 2η του Β´ ομίλου, 1η Β´-2η Α´, 1η Γ´-2η Δ´, 1η Δ´- 2η Γ´. Οι τέσσερις νικήτριες των ΧΙΑΣΤΙ θα παίξουν στην ημιτελική φάση (ένας αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο, ενώ τα ζευγάρια  θα προκύψουν από κλήρωση). Οι νικήτριες των δυο ημιτελικών θα παίξουν στον μονό και σε ουδέτερο γήπεδο τελικό. Έναρξη πρωταθλήματος στις 27 Νοεμβρίου 2010
Ι. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Το πρωτάθλημα παμπαίδων θα διεξαχθεί σ´ έναν όμιλο και μετά την ολοκλήρωση του β´ γύρου, η ομάδα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.
Στις παγκορασίδες οι ομάδες είναι χωρισμένες σε 4 ομίλους ανάλογα με τη γεωγραφική τους θέση και θ´ αγωνιστούν με το σύστημα των δύο γύρων (εντός και εκτός έδρας αγώνες). Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους ΧΙΑΣΤΙ σε νοκ άουτ αγώνες ως εξής: 1η του Α´ ομίλου- 2η του Β´ ομίλου, 1η Β´-2η Α´, 1η Γ´-2η Δ´, 1η Δ´- 2η Γ´. Οι τέσσερις νικήτριες ομάδες των ΧΙΑΣΤΙ θ´ αναμετρηθούν σε μονούς ημιτελικούς (τα ζευγάρια θα προκύψουν έπειτα από κλήρωση και οι αγώνες θα γίνουν σε ουδέτερα γήπεδα), ενώ οι δυο νικήτριες θα παίξουν στο μονό -και σε ουδέτερο γήπεδο- τελικό.
Κ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα πρωταθλήματα νεανίδων-παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων, σωματείο που θα μηδενιστεί σε 2 αγώνες διαδοχικά ή διακεκομμένα για οποιαδήποτε αιτία από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο Κεφ. Ε´ άρθρο 22 του γενικού κανονισμού οργάνωσης και διεξαγωγή πρωταθλημάτων ή θ´ αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, θα τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης τριών (-3) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας ανδρών ή γυναικών, αντίστοιχα, που θα ανήκει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2010-2011, ενώ συγχρόνως η ομάδα η οποία θα υποπέσει στο δεύτερο μηδενισμό αποβάλλεται από το τρέχον πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που η ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών από τα πρωταθλήματα ανδρών ή γυναικών, αντίστοιχα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο επειδή κάποιο θα έχει ολοκληρωθεί, η ποινή θα εφαρμοστεί την αγωνιστική περίοδο, 2011-2012.
Στα σωματεία που υποπίπτουν σε τέτοια παράβαση σε πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών επιβάλλεται επιπλέον στην αντίστοιχη ομάδα τους ποινή αφαίρεσης έξι (-6) βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2011-2012. Ισχύουν δε όσα αναφέρονται στο άρθρο 23 του γενικού κανονισμού οργάνωσης και διεξαγωγής πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ.
* Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη διεξαχθεί (στο Ρέθυμνο, με τη μορφή τουρνουα) η κατηγορία εφήβων, στην οποία πήραν μέρος μόλις τρεις ομάδες και τον τίτλο κατέκτησε η Άθλεση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.