Μουσείο Τυπογραφείας

ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ

(2010 ΕΓΧ 105?)
Περιπέτεια φαντασίας, βασισμένη στο γνωστό κόμικ του Ζακ Ταρντί
Σκην.: Λικ Μπεσόν Μουσ.: Ερίκ Σερά Ηθ.: Λουίζ Μπουργκουάν, Ματιέ Αμαλρίκ, Ζιλ Λελούς

Η δημοσιογραφία? οι μούμιες? και ένας ξέμπαρκος πτεροδάκτυλος?

1912? η Αντέλ, μια ατρόμητη νεαρή και όμορφη δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα προκειμένου να φτάνει κάθε φορά στο στόχο της. Αυτή τη φορά σειρά έχει η Αίγυπτος, όπου ταξιδεύει για να ανακαλύψει μούμιες κάθε είδους. Ωστόσο, στο Παρίσι, το αβγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, που βρίσκεται στο ράφι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, έχει μόλις εκκολαφθεί μυστηριωδώς, και το νεογνό ξεχύνεται  στην πόλη? Τίποτα δεν σταματά την Αντέλ, οι απίστευτες περιπέτειες της οποίας, κρύβουν απρόσμενες εκπλήξεις, καθώς η καθημερινότητά της είναι γεμάτη με αναμετρήσεις με διάφορους απατεώνες, διεφθαρμένους πολιτικούς και θεοπάλαβους επιστήμονες.
Περιπέτεια φαντασίας μείγμα ανάμεσα σε Ιντιάνα Τζόουνς και Μούμια, με γαλλική όμως φινέτσα, γνώριμο περιβάλλον και αρκετή δόση αφηγηματικής ασυνέπειας. Βασισμένη στη σειρά των γαλλο-βελγικών κόμικ του Ζακ Ταρντί, η ταινία εκμεταλλεύεται τις εξάρσεις των χαρακτήρων της, οι οποίοι τείνουν τις καρικατούρες τους με επιτηδευμένη μεγαλομανία, αντιγράφοντας ενεργητικά την κόμικ ?αντίληψη? των 70?s, σε μια έντονη διαμάχη με το αντίστοιχο μοντέλο του αμερικάνικης σχολής. Η αναβίωση της ατμόσφαιρας του 1912, σ? ένα Παρίσι σκοτεινό, ονειρικό και συνάμα γοητευτικό, στα θετικά της παραγωγής, που όμως δεν αρκεί για να ξεφύγει από τη μετριότητα της κινηματογραφικής ζυγαριάς. Ευχάριστη και εύπεπτη μεν, χωρίς όμως, να αποτελεί το δείγμα της ταινίας που οι θεατής θυμάται 2 χρόνια αργότερα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.