Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περικοπές δαπανών Υπουργείων

Aθήνα
Διαδοχικές συσκέψεις για την εκτέλεση του μνημονίου και την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού 2011 είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδη και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδη.
Στη συνέχεια της ημέρας, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών Δ. Ρέππα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τέλος με τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.
Το μπαράζ επαφών του κ. Παπακωνσταντίνου με τους συναδέλφους του ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ, ενώ θα συνεχιστεί και σήμερα με άλλους υπουργούς.
Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθούν οι δαπάνες των Υπουργείων, ο προγραμματισμός για τους επόμενους μήνες, αλλά και οι ανάγκες για το 2011. Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι ο δραστικός περιορισμός των δαπανών έως το τέλος του έτους, ώστε να αντισταθμισθούν οι αποκλίσεις που καταγράφονται στα έσοδα.
– Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε καλύψει στο 9μηνο το 49,3% των πιστώσεων του προϋπολογισμού 2010, δηλαδή 2,4 δισ. ευρώ από τα 4,98 δισ. ευρώ που του αντιστοιχούν. Με τη μετάθεση δε πληρωμών για τα επόμενα έτη έχει συμβάλλει σημαντικά στην δημοσιονομική προσπάθεια.
– Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο 9μηνο Ιανουαρίου ? Σεπτεμβρίου είχε δαπανήσει το 72,7% των πιστώσεων του προϋπολογισμού 2010, ήτοι 944 εκατ. ευρώ από τα 1,3 δισ. ευρώ.
– Το Υπουργείο Υποδομών είχε καλύψει στο 9μηνο το 77,5% των πιστώσεων του προϋπολογισμού 2010, δηλαδή 596 εκατ. ευρώ από τα 769 εκατ. ευρώ που του αντιστοιχούν.
– Το Υπουργείο Υποδομών είχε καλύψει στο 9μηνο το 77,5% των πιστώσεων του προϋπολογισμού 2010, δηλαδή 596 εκατ. ευρώ από τα 769 εκατ. ευρώ που του αντιστοιχούν.
– Το Υπουργείο Εξωτερικών είχε δαπανήσει στο 9μηνο το 61,8% των πιστώσεων, δηλαδή 243 εκατ. ευρώ από τα 393 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογισθεί.
Στο σκέλος των εσόδων η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν εξελίσσεται ικανοποιητικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2010 τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 3,2%, έναντι ετήσιου στόχου 8,7% και διαμορφώθηκαν σε 41 δισ. ευρώ. Για την επίτευξη των στόχων θα πρέπει έως το τέλος του χρόνου να εισπραχθούν επιπλέον έσοδα 11,8 δισ. ευρώ.
Η απόκλιση στα έσοδα σε ετήσια βάση θα ανέλθει κοντά στα 1,2 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι τον Νοέμβριο θα εισπραχθούν 4,5 δισ. ευρώ και τον Δεκέμβριο 5,5 δισ. ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα