Μουσείο Τυπογραφείας

Διακαναλική συνέντευξη

Αθήνα
Εφ´ όλης της ύλης διακαναλική συνέντευξη θα δώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σήμερα στις εννέα το βράδυ.
Ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ερωτήσεις επτά δημοσιογράφων που εκπροσωπούν τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Ο κ. Παπανδρέου, αναμένεται να θέσει και πάλι το δίλημμα, εάν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά, ή θα πάει πίσω, σε ότι την οδήγησε στο χείλος της χρεοκοπίας.
Αντιδράσεις κομμάτων
Την αντίθεσή τους εκφράζουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην διακαναλική συνέντευξη που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός για τη Δευτέρα και ζητούν τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών σε αυτή. “Ο πρωθυπουργός επιχειρεί με διακαναλική συνέντευξη να παρέμβει ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή να μην εκφραστεί στις κάλπες σε καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: “Το ΚΚΕ απαιτεί να έχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί την ίδια δυνατότητα”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη με τον συνδυασμό «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο”, Αλέξη Μητρόπουλο, περιόδευσαν στην Καισαριανή, ζήτησε τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ στο οποίο θα συμμετέχουν και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί. Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι “θέλει να βυθίσει αυτές τις εκλογές στη σιωπή”.
“Έχουν επιλέξει τη σιωπή με τον νόμο του κ. Ραγκούση, με την απαγόρευση εμφανίσεων, με το ότι τα τηλεοπτικά ΜΜΕ δεν διεξάγουν τηλεοπτικές αναμετρήσεις των υποψηφίων. Ο πρωθυπουργός χθες έπρεπε να ήταν στη βουλή και να απαντάει στις ερωτήσεις που του έκαναν οι αρχηγοί. Ακύρωσε την «ώρα του Πρωθυπουργού» και, αντ? αυτού, επιλέγει την πολυτέλεια ενός διακαναλικού τηλεοπτικού μονολόγου τη Δευτέρα, από τα στούντιο της ΝΕΤ” είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “Στο όνομα της δημοκρατίας και του πλουραλισμού, τον καλώ να φύγει από την πολυτέλεια του μονολόγου και την ίδια ώρα, αντί για έναν μονόλογο, να οργανωθεί ένα ντιμπέιτ με τους 5 πολιτικούς αρχηγούς, όπως προεκλογικά οργανώθηκε, για να ακουστούν όλες οι απόψεις, να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση, να ενημερωθεί ο λαός, δύο εβδομάδες από τις κρίσιμες αυτές εκλογές, για τις θέσεις των κομμάτων. Ποιος φοβάται τη δημοκρατία σ? αυτόν τον τόπο; Ποιος φοβάται τον πλουραλισμό; Ποιος φοβάται την αντιπαράθεση των απόψεων;”.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι
Συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών στη διακαναλική συνέντευξη ζητά με ανακοίνωσή του και το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων. Αναλυτικά η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων έχει ως εξής:
«Όλοι θέλουμε να συζητηθεί και η συνολικότερη διάσταση της ψήφου της 7ης Νοεμβρίου. Είμαστε ανοικτοί είτε σε κοινό ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών, είτε σε χωριστή διακαναλική συνέντευξη για κάθε κόμμα της Βουλής και του ευρωκοινοβουλίου. Αδιανόητο είναι όμως να υπάρχουν μορφές διαλόγου που να αποτελούν προνόμιο του πρωθυπουργού».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.